DSS: DSS: Schouten oppermachtig in Oss

55

Verolme Graficom rijder Raymond Schouten pakte een klinkende overwinning op het stratencircuit in Oss. Na al snel de concurrentie op een gat te hebben gereden reed de Yamaha rijder ondanks een handblessure naar een onbedreigde zege.

Bij de start was het meteen Raymond Schouten die in de eerste bocht de leiding pakte om vervolgens al snel de achtervolging op afstand te rijden. In de tweede ronde was het gat al 3,8 seconden om daarna op te lopen tot 6,9 seconden. In de laatste paar ronden had Schouten het wat moeilijk met zijn hand maar het stond een overwinning niet in de weg.<br /> <br /> Tweede lag in eerste instantie Randy Gevers maar in de derde ronde wist Kervin Bos deze positie over te nemen en vervolgens van Gevers en vierde man Roy ten Napel weg te rijden. Ook Bos zou zonder verdere dreiging zijn race afmaken en als tweede de finish passeren. Gevers en ten Napel bleven tot aan de finish met elkaar strijden voor de laatste podiumplaats die uiteindelijk naar Gevers ging.<br />

Vijfde werd Jos van der Aa voor Nigel Walraven, Jurjen Uitterdijk, Marcel van Nieuwenhuizen, Stuart Voskamp en Fabian Heusinkveld.  <br /> <br /> Voor Joey den Besten, Kevin Valk en Twan van Poppel verliep de race niet helemaal naar wens. Den Besten kwam in het begin van de race ten val, Valk moest opgeven met een oververhitte motor en van Poppel ging in de 10e ronde  onderuit. <br /> <br /> Schouten staat nu met 112,5 punt aan de leiding van het kampioenschap voor Kervin Bos met 86 punten. Derde staat Randy Gevers met 73 punten.