DSB: Verslag Abbink racing

53

Mooie 7e plaats voor Frank in Lausitz Na de valpartij van Frank tijdens de training op vrijdag, waarbij zijn pols en schouder een beste tik hadden gekregen waren we niet echt hoopvol gestemd.

Kon Frank zijn 9e startplek ook in de wedstrijd vasthouden dan waren we met elkaar heel tevreden geweest.
s’Morgens tijdens de warmup ging Frank in de zelfde bocht iets te vroeg op het gas en trok de honda heel onschuldig onderuit.
Maar hij kwam wel weer op zijn gekneusde pols terecht, het werd er niet beter op.
De hele dag met de hand in een emmer water, een paar pilletjes en wachten op de wedstrijd.

De start verliep niet vlekkeloos, het gas doseren met een dikke hand viel niet mee, zo rond de 15e plaats de eerste hoek in.
Toch kwam frank de eerste ronde als 10e door en liep snel op de mannen voor hem in.
Naar 2 ronden keurig op de 8e plaats was het nu zaak rustig proberen de wedstrijd uit te rijden.
De rondetijden liepen snel omhoog, Frank kon het niet bolwerken, alle energie ging in die rot blessure zitten.
Gelukkig vormde de coureur achter hem geen bedreiging voor zijn plek, er zaten ruim 10 seconden tussen.
Als 8e door de verlossende finishvlag, dik in orde, Frank kwam kapot en krimpend van de pijn van de motor.

De sterk rijdende Patrick Unger kreeg een straftijd van 1 minuut, hij was recht doorgereden in de chicane , Frank schoof een plaatsje op dus 9 punten meegenomen naar Nederland!
Met een heel sterk startveld(4 ktm’s A-kit honda’s en aprilla’s) was dit een prima prestatie.
We weten zeker dat er nog meer in had gezeten en gaan vol goede moed naar de volgende IDM wedstrijd in Hongarije.