DSB: Terleurstellend weekend voor Kobutex Honda EcoTherm

225

Dit weekend was het een terleurstellend weekend voor ons. De trainingen gingen niet geheel naar wens en de races ook niet.

Jan Hanson had goed getraind met een 3e positie. Ron niet geheel naar wens op een 13e positie. Jan Hanson had een goede start en ging als 3e de 1e bocht door. Later pakte Jan Hanson de koppositie over van Sebastien LeGrelle. LeGrelle pakte Jan in de Busstop chicane terug door Jan eruit te remmen. Echter remde LeGrelle nog extra hard toen hij Jan voorbij was en Jan moest daardoor uitwijken en kwam zodoende in de bandenstapel terecht. Einde Race voor Jan Hanson. Jan mankeerd verder niets en hij kan nu ook genieten van 2 weken rust. Het was ook voor Ron een pechweekend . Er werden in Spa Francochamps 2 keer een SuperSport westrijd verreden. De 1e race telde mee voor het Open Nederlands Kampioenschap en de 2e race voor het Belgische Kampioenschap. De 1e race ging het niet goed met Ron. Toch weer een klein beetje aan het worstelen met de afstelling van de voorvering. De afstelling was stukken beter dan voorgaande dagen. Ron Kwam met de start goed weg maar moest voor de 1e bocht een aantal rijders voor laten gaan waardor Ron in de 1e ronde op een 12e positie lag. Uiteindelijk kon Ron toch als 10e finishen.

Ron was niet tevreden over het verloop van de 1e race. Er werd dan ook besloten om de 2e race te rijden voor het Belgisch Kampioenschap. Onze hoofd monteur Dirk Jan Cornelissen heeft voor de start van de 2e race de vering aangepast waardoor Ron in de 2e race een stuk beter reed dan in de 1e race. Ron lag de eerste ronde gelijk op een 7e positie. Na een drietal ronden begon het een beetje te regenen. De coureurs staken hun handen op om de wedstrijd te beeindigen maar de organisatie besloot om toch door te rijden. Na een aantal ronden op een 6e plaats te rijden begon Ron aan zijn opmars. Het begon namelijk weerd droog te worden en Ron reed iedere ronde harder en kon hiermee een aantal rijders passeren. In de laatste 3 ronden raakte Ron in gevecht met Harry van Beek om de derde positie. Ron maakte foutje in de voor laatste ronde en verloor hiermee ruim 2 seconde op Harry. Maar in de laatste ronde maakte Ron deze goed en kwam als derde over de finish!

Helaas hoorde we na de race van de wedstrijdleiding dat Ron onder geel had ingehaald en werd 5 plaatsen terug gezet. Hierdoor is Ron als 8e gepositioneerd. Nu hebben we 2 weken rust voor de volgende wedstrijd in het Gelderse Hengelo. De rust hebben we wel nodig en zullen deze intensief gebruiken om goed aan de start van de volgende race te staan.