DSB: Sam van Rens over Eemshaven en Oss

217

Op Eemshaven had ik me al lang verheugd vorig jaar reed ik hier lang op de tweede plaats maar op een of andere manier wilde het niet lukken ik verknalde mijn ochtentraining volkomen, de motor liep goed maar in mijn hoofd wilde het niet lukken. Doordat het in de tweede training geregend had en de wind nog sterker was dan s’ morgens kon ik geen snellere tijd neer zetten dus er zat niets anders op als als voorlaatste te starten, knullig dus. foto: kees siroo

In de race ging het stukken beter maar als je dus bijna als laatste start is het niet mogelijk aansluiting te vinden bij de snelle jongens, maar met mijn 9e plek ben ik best wel tevreden al is mijn pa het daar niet helemaal mee eens, ik heb hem beter beloofd voor Oss. Ik sta nu in het klassement op de 10e plaats en dat moet beter.

Race verslag Oss,

Zaterdag 29 mei hebben we onze caravan en de door EMA Venlo ter beschikking gestelde Mercedes Vito (waarvoor onze hartelijke dank) ingeladen om op het nieuwe circuit van Oss te gaan racen.
Toen we aankwamen was het super mooi race weer een we zochten een geschikt plaatsje op de paddock.

In de eerste training moest iedereen natuurlijk wennen aan deze nieuwe baan, die ik persoonlijk heel erg mooi vind, en de tijden lagen daarom niet zo ver uit elkaar Mark van Krey reed de snelste tijd met kort daarachter A3 den Bekker. Zelf reed ik de 8e tijd met minder dan 1 seconde naar de nummer 3 en daarmee waren we best tevreden, maar het kan natuurlijk altijd beter.
In de tweede training waar het geregend had kon alleen Harold de Haan zijn tijd verbeteren dus starten vanaf plaats 8.

In de race na een beetje rommelige sighting en warm-up lap ging de start super maar ik verloor in de eerste bocht een plaats waarna ik als 7 doorkwam. Ik was in gevecht voor de 6e plek toen ik me verremde en op de 10e plaats terugkwam na een valpartij van Frank van der Dragt kon ik weer doorschuiven naar de 8e plek in de laatste ronde kreeg ik echter een vastloper, maar nadat ik langzaam de koppeling losliet schoot de motor weer los en kon ik nog net als 8e finischen. Daarmee was ik tevreden, vooral dat na uitlezen van de data bleek dat ik me eerder niet verremd had, maar ook daar een zogenaamde klemmer had. Dus waren we extra blij met het resultaat.