DSB: GS Racing scoort goed op Spa

148

Voor John was het een bekend circuit, want vorig jaar heeft hij namelijk hier de 24 uur race gereden, de baan was dus bekend voor hem. John is zeker niet ontevreden over zijn eerste kwalificatie. (Kan bij een coureur altijd beter) Sinds we vorige week op de Nurburgring zijn wezen trainen is het gevoel met de Yamaha sterk verbeterd, daardoor konden we de eerste kwalificatie sessie met een goed gevoel afsluiten.

Door nog een paar kleine aanpassingen te doen voor de tweede kwalificatie denken we dat we onze tijd nog wat scherper kunnen zetten.

John sloot zijn eerste kwalificatie af op een mooie tweede plaats 2.38.9 vlak achter de Belg Sebastien Legrelle die een tijd neer zetten van 2.37.4.

Voor Paul was het een onbekend circuit, en hij zal dan ook bij de eerste kwalificatie de baan snel moeten leren kennen. Om niet te veel achterstand te krijgen op de rest van de coureurs.

Helaas bleek in de eerste ronde dat de chicane iets krapper was dan dat hij verwachten, en liep Paul daarbij wat kuip schade bij op. Hiervoor kwam hij de pitstraat binnen om zijn kuip vastzetten. Met nog een flinke stoot adrenaline vertrok Paul weer de baan op. Hierna gingen zijn ronde tijden dan ook drastisch omlaag en wist Paul toch nog een 10 plaats op zijn naam te zetten een 2.42.5.

Drie uur na de kwalificatie kreeg het team geen leuk bericht, Paul heeft in de pitstraat te hard gereden hiervoor werd Paul gestraft. Hij zal in de wedstrijd vijf plaatsen teruggezet worden, nadat hij over de finish streep is gekomen. Maar hij behoud voor het ONK zijn eigenlijk behaalde plaats en zijn punten. Maar ondanks dit was Paul toch zeer tevreden en vond Spa Francorchamp een mooi circuit.

John heeft het gat naar de nummer ŽŽn Sebastien Legrelle aardig dicht gereden.
Het gevoel op Francorchamps wordt steeds beter door de aanpassingen die de heren monteurs gisteren hebben aangebracht.

John wist zijn tweede tijd te behouden en hij zette nog een scherpere tijd neer dan gisteren 2.37.5 net achter Legrelle met een tijd van 2.36.8.

Morgen hoopt John dat het een mooie en eerlijke wedstrijd wordt.

Voor Paul kon de dag al niet meer stuk, de straf die hij gisteren opgelegd kreeg werd omgezet in een mildere straf. Zijn snelste tijd werd geschrapt, maar gelukkig Viel Paul hierdoor niet terug en behoud zijn tiende trainingstijd.

Na een goedenacht rust te hebben gehad, vertrok Paul met een iets gewijzigde setting de baan op. De eerste ronden zat Paul nogal in druk verkeer, waardoor hij te weinig progressie kon boeken.
Toen hij eenmaal vrij baan had kwam Paul beter in zijn ritme terecht, en verbeterde zijn tijd met een seconden. Met een tijd van 2.41.6 wist Paul zich op de tiende start plaats neer te zetten.

De wedstrijd zal morgen om 13.00 uur van start gaan.

John pakte de holeshot maar moest helaas al snel Legrelle en Kris Jennes voor laten gaan. Sebastien Legrelle sloeg meteen een gat, terwijl John Jennes weer wist terug te pakken.
John lag vijf ronden lang op de tweede plaats totdat Bob Withag hem het vuur aan de schenen legde.
Hij moest hem even voor laten gaan, maar in de allerlaatste ronde in de bustop wist John de tweede plaats weer over te nemen en die stond hij natuurlijk niet meer af.

Paul maakte ook een goede start mee, hij wist meteen twee plaatsen goed te maken. Er onstond tussen Paul en Robert Menzen een mooi gevecht om de zesde plaats. Paul wist die plaats ook voor zich te winnen, maar helaas in de laatste ronde kwam Menzen Paul nog voorbij zetten in de chicane en moest Paul genoegen neemenen met een zevende plaats.

In de tussenstand van het kampioenschap gaat John aan de leiding en Paul staat op een zesde plaats.

De volgende wedstrijd die op de kalender staat voor het Yamaha-GS Racing Team, is in het weekend van 1 en 2 mei op het stratencircuit van Hengelo.