DSB: Gemengde gevoelens na 1e ONK ronde voor Pajic-Kawasaki RT

74

Na de Lenteraces op het TT Circuit van Assen is het Pajic-Kawasaki RT met gemengde gevoelens huiswaarts gekeerd. De Supersport leverde naast 7e en 11e plaatsen voor RenĀŽ Winkel prachtige 5e en 4e plaatsen op voor teambaas Mile Pajic.

Maar het venijn zat vanochtend voor Stefan Scholten al heel vroeg in de warm-up van de Supersport. In de 2e ronde vloog Stefan bij het uitkomen van de Nationale bocht door een high-sider van de motor en kwam hard op zijn arm terecht. Hij had meteen door dat het fout zat en liep direct door naar het Medical-center. Na een bezoek aan het ziekenhuis van Assen is Stefan doorverwezen naar het ziekenhuis in Zwolle waar hij zondagavond is geopereerd.
De komende dagen houden we u op de hoogte van de situatie rond Stefan. Overigens is de aanleiding van de val nog in onderzoek, er is namelijk een vermoeden dat er olie op de baan lag.

Het weekend begon op zaterdag onder prettige weersomstandigheden en het Pajic-Kawasaki RT deed het in de eerste training van de Supersport goed. RenĀŽ trainde als 9e, Mile als 7e en Stefan verraste met een hele mooie 6e plek.
In de eerste training van de Dutch Superbike stuurde Stefan de ZX-10 wederom naar een fraaie 6e plek. In de 2e training van de Supersport kreeg Stefan al snel problemen met de radiator, RenĀŽ reed naar startpositie 9 en Mile eiste een hele goede 6e startpositie voor zich op. In de 2e training van de Superbike had Stefan problemen met de bandenspanning en hij viel terug tot startpositie 15.

Op de zondag kwam het Pajic-Kawasaki RT dus alleen aan de start in de Supersport. RenĀŽ en Mile kwamen bij de start van de 1e wedstrijd goed weg. In de wedstrijd waren de verschillen snel gemaakt. Mile had snel plaats 5 te pakken
en RenĀŽ had plaats 8 in de zak. En toen Arie Vos uitviel schoven beiden een plaats door en dat bleef tot de finish zo. Vanuit de pers, toeschouwers en collega coureurs was er zeer veel respect voor de prestatie van Mile.

In wedstrijd 2 kwam Mile in tegenstelling tot RenĀŽ goed weg bij de start. In de eerste ronden was er een kopgroep van 6 rijders en Mile zat daarbij. RenĀŽ moest een gaatje laten maar zat op plaats 7. In het verloop van de wedstrijd viel de kopgroep uiteen. Mile had het op plaats 5 zwaar met de aandringende Allard Kerkhoven, RenĀŽ viel steeds verder terug door problemen met de vering.

Vlak voor de GT werd Mile gepasseerd door Allard maar hij pakte de 5e plek terug in de race naar de streep. RenĀŽ werd uiteindelijk 11e.

Het team was na afloop van de wedstrijden met zijn gedachten bij Stefan. Hij zal zeer waarschijnlijk voor langere tijd uitgeschakeld zijn. Maar ook werd teruggekeken op het 1e raceweekend en vooruit gekeken naar de 2e ronde in Oss.

Mile Pajic:
ƔHet liep het hele weekend lekker en ik zat er elke training en race voorin bij. De
motor liep probleemloos. Met Allard was het een leuk gevecht en dat kon ik nog
net in mijn voordeel beslissen. Of ik de volgende wedstrijden ook rij zal de komende
weken blijken.ƕ

RenĀŽ Winkel
ƔOver de 1e manche ben ik tevreden. Echter ik had het gevoel dat de vering te hard
stond en die hebben we dus zachter gezet. Maar vlak voor de 2e race verdween
de bewolking en de zon kwam door waardoor het veel warmer werd. En toen stond
de vering dus te zacht. De motor gleed achter weg, maar goed ik heb heel wat meters
gemaakt die nuttig zijn om de motor beter te leren kennen. De volgende race in Oss
daar kijk ik nu al naar uit, dat is echt een baan voor mij.ƕ

Maar voor de volgende race op 2e Pinksterdag, 16 mei, in Oss wordt er komende zondag eerst nog teruggekeken. U kunt op zondag 24 april op RTL 5 in het programma RTL Motorsport een samenvatting zien van de Lenteraces. Met daarin de vergelijking tussen een standaard Kawasaki ZX6R en de race-uitvoering van ons team. Kijken dus!!!