Casper Pennings 2024 MiniGP Netherlands kampioen

172
casper-pennings
Casper Pennings | foto© Damon Teerink

Het FIM MiniGP Netherlands kampioenschap voor 2024 is ten einde. Het was een enerverend seizoen, waarin het tot aan het laatste moment een spannende strijd was om de titel. Op zaterdag 5 oktober streek het kampioenschap neer op de TT Junior Track in Assen. Na een tweetal fouteloze races wist de jonge Casper Pennings zich te kronen tot 2024 FIM MiniGP Netherlands kampioen. In deze titelstrijd werd hij gevolgd door Douwe Douma en Milan Hunneman.

Onder frisse temperaturen begon op zaterdagmorgen de vrije training voor de MiniGP 160cc klasse. Het was koud en hierdoor was het griplevel nog niet optimaal voor de jonge coureurs. Desondanks konden de rijders tijdens de twee vrije trainingen een goed gevoel ontwikkelen op de Ohvale machines voor de tweetal kwalificatie die zouden volgen.

Met de zon hoog aan de hemel en een lekker herfstweertje gingen de MiniGP-coureur de kwalificaties tegemoet. Wederom was de top drie bezet door de rijders die dit seizoen continu voorin het veld te vinden waren. De voorste startrij werd aangevoerd door Casper Pennings die de snelste tijd op de klokken wist te zetten. Dit deed hij voor Milan Hunneman en Douwme Douma. Het beloofde dan ook een spannend slot van het seizoen te worden tijdens de laatste wedstrijden van het kampioenschap.

Later dan gepland ging de eerste wedstrijd op zaterdagnamiddag van start. Milan Hunnenman kende een goede start en nam de leiding, maar al gauw veroverde Capser Pennings zijn positie terug en nam zodoende de koppositie over. Hij bouwde een riante voorsprong op en wist dit tot aan de finish vast te houden. Hiermee kwam Pennings als winnaar over de finish voor Hunnenman op plek twee gevolgd door Douwe Douma op de derde plek. Ook daarachter zagen we mooie gevechten voor de vierde plaats in de wedstrijd. Douwe Feenstra liet een uitstekend ritme zien en kwam nipt als vierde over de streep. Niet ver daarachter waren het Dean van den Berg en Merdan Karabulut op plek vijf en zes in de eerste wedstrijd. Sem Testers reed een eenzame wedstrijd en werd zevende. Don Joe van Weel en Giovanni Bas vochten ook een mooi duel uit, waarbij Van Weel achtste werd en Bas negende.

Aan het begin van de avond gingen de lichten op groen voor de finalerace van de MiniGP Netherlands serie 2024. Het was wederom Pennings die het veld aanvoerde en een flinke voorsprong opbouwde. Na 21 ronden kwam hij als kersverse FIM MiniGP Netherlands kampioen over de finish naar een waanzinnig seizoen, waarin hij een indrukwekkend tempo heeft laten zien. Hunnenman kwam als tweede over streep ondanks mechanische problemen voor gevolgd door Douma op de derde plek. De laatste twee genoemde doen ook goede zaken in de eindstand, waarbij Douma tweede wordt en Hunnenman derde.