WorldSSP

Can Oncu het snelst, Bo Bendsneyder vierde op vrijdagochtend in Jerez

Can Oncu heeft vrijdagochtend de snelste rondetijd op de klok weten te zetten tijdens de vrije training van de Prometeon Spanish Round. De Kawasaki coureur was ondanks een crash het snelst voor Federico Caricasulo, Stefano Manzi en Bo Bendsneyder die met een vierde rondetijd opnieuw een sterke indruk achterliet.

Als vierde en laatste categorie was het vrijdagochtend in Jerez de beurt aan de WorldSSP coureurs voor hun vrije training van de Prometeon Spanish Round, de finaleronde van het 2024 seizoen.







Nadat de lichten op groen gingen was het Can Oncu die meteen een aantal snelle ronden op de klok wiste te zetten. De nog niet geheel fitte Kawasaki coureur, die zich na afloop van de sessie nogmaals bij de circuitarts dient te melden voor een extra medische check, moest zijn snelle start echter in de vierde ronde al bekopen met een crash.

Nadat Oncu zijn Kawasaki zelf naar de pitbox terug had weten te rijden was het Stefano Manzi die het heft in handen nam en naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen. Ook Bo Bendsneyder liet zich in de beginfase van de sessie meteen weer gelden door constant rondetijden op de klok te zetten binnen de top vijf terwijl landgenoot Glenn van Straalen zijn naam in het eerste deel van de sessie zo rond de tiende plaats op de tijdlijst zag staan.

Naast Bendsneyder en Van Straalen zien we dit weekend ook Melvin van de Voort op de deelnemerslijst. De coureur uit Ede, normaalgesproken actief in het Spaanse ESBK, ontving een wildcard voor de finaleronde van het seizoen. Van der Voort zagen we halverwege deze eerste sessie zo rond de vijfentwintigste plaats op de tijdlijst.

In het tweede deel van de sessie zagen we een groot aantal coureurs hun eigen op dat moment snelste rondetijden aanscherpen. Even leek Marcel Schrötter – waarschijnlijk wakker geschud door de komst van Bendsneyder als zijn nieuwe teamgenoot – Manzi te verdrijven van de bovenste plaats van de tijdlijst. De Duitser liet het echter in de laatste sector liggen, iets dat even later Federico Caricasulo niet deed wat met nog iets meer dan 2 minuten te gaan was het de eveneens op een MV Agusta acterende Italiaan die onder de op dat moment snelste tijd van de Pata Yamaha Ten Kate Racing coureur wist te duiken.

Lang kon Caricasulo echter niet genieten van de bovenste plaats op de tijdlijst want even later was het Can Oncu die met een snelle ronde van 1’42.469 een fractie sneller was en bij het vallen van de vlag de lijst aanvoerde. Caricasulo beëindigde de sessie als tweede gevolg door Manzi, een opnieuw sterk acterende Bendsneyder en Lucas Mahias.

Glenn van Straalen moest in het tweede deel van deze sessie nog de nodige plaatsen prijsgeven en uiteindelijk genoegen nemen met de vierentwintigste plaats op de lijst. Hetzelfde gold voor Van der Voort, de Nederlandse wildcard coureur sloot de sessie af met de dertigste rondetijd achter zijn naam. 

Uitslag:

  1. Can Oncu – Kawasaki | 1’42.469
  2. Federico Caricasulo- MV Agusta | +0.025
  3. Stefano Manzi – Yamaha | +0,207
  4. Bo Bendsneyder – MV Agusta | +0,347
  5. Lucas Mahias – Yamaha | +0,406

24. Glenn van Straalen – Yamaha | +1,813
30. Melvin van der Voort – Yamaha | +3,088

Klik hier voor de volledige uitslag

  • Volgende sessie: Superpole
  • Tijd: 16:00 uur


Handige links Prometeon Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag


Bo Bendsneyder | foto© Randy van Maasdijk



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | — X — | Threads | YouTube



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl 

 of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager