Buis wint ook WorldSSP 300 race 2 op Motorland Aragón, Deroue derde

291
Jeffrey Buis en Scott Deroue blij met hun resultaat in race 2 - Motorland Aragón | foto© Evert Slager

Jeffrey Buis heeft zondagmiddag ook de tweede World Supersport 300 race van het weekend gewonnen op Motorland Aragón. De MTM Kawasaki Motoport coureur had deze keer echter wel veel meer weerstand van de concurrentie, achter Buis werden Thomas Brianti en teamgenoot Scott Deroue tweede en derde.

Zondagmiddag om 15:15 uur ging de tweede World Supersport 300 race op Motorland Aragón. Met een buitentemperatuur van zo’n 21°C waren de omstandigheden nagenoeg ideaal op het Spaanse circuit. Nadat Jeffrey Buis op zaterdagmiddag de eerste WorldSSP 300 race van zijn carrière wist te winnen stond er zondagmiddag wederom een race over tien ronden op het programma.

Buis startte goed en wist in de eerste paar ronden weer een klein gaatje te slaan. Echter was de concurrentie in deze race een stuk sterker en wist teamgenoot Scott Deroue niet veel later alweer aan te haken bij Buis. Even leek het erop dat de twee MTM Kawasaki Motoport coureurs samen weg konden rijden van de concurrentie maar zij wisten het tempo goed te volgen.

Zoals gebruikelijk bij een World Supersport 300 race kwam het aan op de slotfase van de race en werd deze ditmaal zelfs in de laatste bocht beslist. Deroue ging als leider het lange rechte stuk op voor Thomas Brianti en Buis maar met name Buis had zichzelf goed gepositioneerd. Hij dook in de slipstream en ging laat in de remmen bij het insturen voor de laatste bocht.

Het leek erop dat Buis wijd zou gaan en dat Brianti er dan onderdoor zou kunnen maar de coureur uit Steenwijk reed een prachtige lijn aan de buitenkant van de baan en wist zo veel snelheid mee te nemen richting de finish. Net als op zaterdagmiddag kwam Buis als winnaar over de streep en behaalde hij zo de dubbel. Brianti werd tweede en Deroue zorgde daarachter voor twee Nederlanders op het podium door als derde te finishen.

Niet alleen Buis en Deroue reden een sterke race, ook landgenoten Koen Meuffels en Glenn van Straalen leverden een indrukwekkende prestatie. Meuffels moest vanaf de laatste plaats op de grid starten maar werd uiteindelijk negende waarmee hij maar liefst 26 plaatsen had goedgemaakt. Van Straalen haalde twintig coureurs in en finishte op de twaalfde positie.

In het kampioenschap neemt Buis nu ook de leiding over met in totaal 86 gescoorde punten. Ana Carrasco heeft er 84 en Scott Deroue 83 waardoor het niet alleen in de races maar ook in het kampioenschap erg close is.

Het volgende raceweekend voor het World Superbike kampioenschap begint al over vijf dagen, wederom op Motorland Aragón. Met name Jeffrey Buis zal daar niet om klagen.

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.