BSB: Video: Dubbel voor Byrne op Snetterton

61

Shane ÔShakeyÕ Byrne wist op het nabij Norwhich gelegen Snetterton circuit beide races van de derde ronde van het Brits Superbike kampioenschap te winnen, Josh Brookes, James Ellison en Tommy Bridewell stonden ook op het podium.

<strong>Race 1</strong><br /> In de eerste van de twee races nam polesetter Byrne meteen de leiding voor Josh Brookes en James Ellison terwijl het in de eerste ronde in de Montreal hairpin mis ging met de op de respectievelijk derde en vierde plaats gekwalificeerde Jakub Smrz en Julien Da Costa, een bocht later schoven ook Ben Wilson en Michael Rutter onderuit waarna de safety car tevoorschijn kwam.<br /> <br /> Toen de baan na twee ronden weer vrij was en de race hervat werd wist Byrne de leiding te houden maar hij had Brookes en Ellison in zijn slipstream zitten met daarachter Tommy Bridewell en Dan Linfoot. Bridewell wist de kopmannen nog redelijk bij te benen maar voor Linfoot was het tempo net iets te hoog.<br /> <br /> In dezelfde ronde als waarin Ellison een succesvolle aanval deed op Brookes kreeg Linfoot een aanval van Ryuichi Kiyonari te verduren. Door de strijd tussen Ellison en Brookes wist Byrne een gaatje te slaan en toen Brookes in de 12e ronde weer voorbij Ellison wist te komen was de Rapid Sollicitors Kawasaki rijder al meer dan een seconde los.<br /> <br /> De Milwaukee Yamaha rijder probeerde in de resterende ronden alles uit de kast te halen om weer bij Byrne te komen en leek daar in te gaan slagen want in de voorlaatste ronde was het verschil nog maar vier tienden van een seconde. Brookes maakte echter een foutje en ging door het gras waardoor Byrne definitief los was en zo zijn eerste overwinning van de dag kon pakken voor Brookes en Ellison. Bridewell werd vierde voor Kiyonari, Chris Walker, Linfoot, Patric Muff, John Hopkins en Josh Waters.<br /> <br /> <strong>Race 2</strong><br /> Met zijn snelste raceronde in de eerste race mocht Byrne ook in tweede race vanaf pole vertrekken met nu Brookes en Bridewell naast zich. Bij de start was het in eerste instantie nog Brookes die de leiding pakte voor Byrne. Er werd in die eerste ronde een aantal keer van positie gewisseld voordat Byrne de leiding nam voor&nbsp; Bridewell, Brookes, Kiyonari en Ellison.<br /> <br /> Na een paar ronden wist Brookes zich langs Bridewell te werken om vervolgens in de achtste ronde de strijd met Byrne weer aan te gaan. Het tweetal wisselde weer een aantal keer van positie met Bridewell en de voorbij Kiyonari gekomen Ellison vlak achter hen.<br /> <br /> Brookes waagde net even te veel en ging in de 13e ronde met een highsider onderuit. Byrne had hierna voldoende voorsprong om zonder al te veel problemen en druk zijn tweede overwinning van de dag te pakken terwijl Bridewell en Ellison voor de tweede plaats bleven vechten.<br /> <br /> Ellison probeerde in Agostini voorbij Bridewell te komen maar ging toen wijd, een tweede poging volgde en die was wel succesvol waarna de Lloyds British GB Racing Kawasaki rijder naar zijn tweede podium van de dag en zijn beste resultaat van dit seizoen kon rijden. Bridewell werd derde ruim voor Kiyonari. Da Costa, Linfoot, Hopkins, Smrz, Waters en Richard Cooper maakten de top tien vol.<br /> <br /> <strong>Tussenstand:</strong><br /> Na zijn dubbelzege heeft Byrne met 145 punten achter zijn naam 45 punten voorsprong op Ellison (100 punten), Brookes (85), Bridewell (69), Linfoot (51) en Walker (49) vormen de rest van de top zes die in de showdown voor de titel zullen vechten.

<strong>Nederlanders</strong><br /> Er waren dit weekend flink wat landgenoten actief in de support races van het Brits Superbike, naast vaste deelnemer Mike Brouwers waren dit weekend ook Ernst Dubbink, Brian Slooten, Tasia Rodink en Wesley Jonker actief in het <strong>Motul British Motostar</strong> kampioenschap waarin 125cc en Moto3 machines nog tussen elkaar rijden. <br /> <br /> Joe Irving wist op zijn Moto3 machine de race te winnen voor 125cc rijder Bradley Ray en Moto3 rijders Jordan Weaving en Dubbink. Brouwers pakte de tiende plaats (zevende Moto3 rijder) en Slooten (Moto3) en Rodink (125cc) kwamen respectievelijk als 16e en 17e over de finish. Jonker kwam niet aan de finish. <br /> <br /> In het kampioenschap staat Brouwers in de Moto3 klasse nu op de vijfde plaats, Dubbink staat na deze race op een tiende plaats en Thomas de Vries vinden we op de 13e plaats voor Slooten. In de 125GP klasse staat Rodink op een 17e plaats.<br /> <br /> In het &lsquo;Pirelli National <strong>Superstock 600</strong> with Black Horse&rsquo; kampioenschap wist Kevin van Leuven op zijn G &amp; S Racing Kawasaki een negende plaats te pakken achter winnaar Kyle Ryde die voor Andy reed en Mason Law over de finish kwam. In het kampioenschap staat Van Leuven ook op een negende plaats.<br /> <br /> Er werd op Snetterton ook twee races voor de <strong>European Supermono</strong> klasse verreden met hierin ook een aantal landgenoten. Niels Gerritsen, Bob de Boer, Michel Campen, Joris de Man, Jerry van de Bunt en Mike Velthuijzen. In de eerste race kwam Gerritsen als vijfde over de finish, de Boer als zevende voor Campen en De Man werd 13e.&nbsp; Van de Bunt en Velthuijzen kwamen niet aan de finish.<br /> <br /> in de tweede race pakte Velthuijzen de overwinning voor Van de Bunt. De Boer werd vijfde, Campen werd tiende, De Man 13e. Gerritsen en de in de eerste race niet gestartte Ricardo van Duijn kwamen niet aan de finish. <p><br /> </p> <p><iframe width="468" height="263" src="//www.youtube.com/embed/XE2vuwvteak?rel=0" frameborder="0"></iframe>&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p><iframe width="468" height="263" src="//www.youtube.com/embed/SP294y8v9aE?rel=0" frameborder="0"></iframe> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/70/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledige uitslagen derde ronde 2014 British Superbike Championship Snetterton</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>