BSB: Sylvain Guintoli en Leon Camier winnen op Brands Hatch

31

Zonder de top 4 uit de eindstand van vorig jaar, maar ondanks dat toch een sterk bezet veld, mochten afgelopen weekend de heren coureurs uit het Brits Superbike Kampioenschap na een lange winterstop weer aantreden voor hun eerste ronde van het seizoen. Deze werd verreden op het korte circuit van Brands Hatch. Daar waren het BSB-debutant Sylvain Guintoli en titelaspirant Leon Camier die er met de overwinningen vandoor gingen.

Race 2:

Tijdens de start van de tweede race van de dag waren het al snel opnieuw dezelfde mannen die het veld aanvoerden. Easton had andermaal de beste start van allemaal, gevolgd door zijn teamgenoot Harris, Plater, Richards, Guintoli en Camier.

Het was vervolgens Camier die een reeks van zeer sterke inhaalacties inzette door achtereenvolgens aan Guintoli, Harris, Richards en Plater voorbij te gaan om daarmee op te rukken naar een tweede plek. Aan de kop van het veld was het in de tussentijd Easton gelukt om iets weg te rijden van zijn directe belagers. De Hydrex Honda-rijder begon echter problemen met zijn banden te krijgen en in de 19e ronde was het Camier die de leiding van hem over wist te nemen.

De Airwaves Yamaha-rijder reed vervolgens vrij gemakkelijk naar de zege. Op een dikke twee seconden was het Guintoli die uiteindelijk als tweede finishte, terwijl Plater het podium completeerde met een derde plek. Vlak achter hem waren het Easton en Richards die ten slotte genoegen moesten nemen met respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

Tussenstand:

Na dit eerste weekend van het seizoen is het Guintoli die met 45 punten aan de leiding gaat in de tussenstand voor het kampioenschap. Hij wordt daarbij gevolgd door Camier (38 punten) en Richards (31 punten). Easton (29 punten) en Ellison (20 punten) complementeren op dit moment de top 5.

De volgende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap wordt in het weekend van 2 tot en met 4 mei verreden op het circuit van Oulton Park.