BSB: Seeley wint, Bos vijfde in eerste British Supersport race

47

De elf ronden tellende British Supersport sprintrace op het TT Circuit Assen is zaterdagmiddag gewonnen door Alastair Seeley. James Rispoli en Luke Jones werden tweede en derde, Kervin Bos na een spannende laatste ronde vijfde.

Gezien de weersomstandigheden, na een eerdere regenbui was het TT Circuit Assen nog deels nat, kregen de British Supersport coureur een extra warm-up lap en werd de race met een ronde ingekort tot elf ronden.<br /> <br /> Bij de start werd al duidelijk dat er diverse verschillende bandenkeuze waren gemaakt, sommige coureurs stonden op volledige regenbanden, een enkeling op intermediates en het grootste deel op zowel voor als achter slicks.&nbsp;<br /> <br /> Bij de start was het Jake Dixon die de leiding nam en als eerste doorkwam maar al snel was het Alastair Seely die het heft in handen nam en afstand wist te nemen van de rest van het veld.<br /> <br /> <p> De coureurs die voor regenbanden of twee intermediate banden hadden gekozen bleken de verkeerde keus gemaakt te hebben en de een na de ander moest dan ook teleurgesteld afhaken.</p> <br /> De Nederlanders begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, Kervin Bos kwam de eerste ronde als dertiende door, Chris Nobel als vijftiende en Rob Hartog als twee&euml;ntwintigste.<br /> <br /> <p> Terwijl Seeley vooraan steeds meer afstand wist te nemen van de voor de tweede en derde plaats strijdende Rispoli en Jones kwam Bos ronde na ronde steeds verder naar voren, mede ook door de keus gemaakt te hebben voor zowel een slick voor en achter. Ook Nobel en Hartog wisten de nodige plaatsen te winnen.</p> <br /> De koploper in de tussenstand van het kampioenschap Graeme Gowland had de wedstrijd inmiddels al moeten verlaten vanwege een crash.<br /> <br /> Met nog een aantal ronden te gaan had Bos zich op weten te werken naar de zesde plaats in de race en met het ingaan van de laatste ronde kreeg de Honda coureur de coureurs strijdend vanaf de tweede plaats zelfs in zicht.&nbsp;<br /> <div><br /> </div>

Terwijl Seeley onbedreigd de overwinning wist te behalen zette Bos met een gigantische eindsprint de aanval in op de groep die streed voor de tweede plaats in de race. Halverwege de laatste ronde wist Bos bij deze groep aan te sluiten, de vijfde plaats over te nemen om in de laatste bocht de aanval op de nummer vier in te zetten. Helaas kwam de Nederlander net iets te kort en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats achter de als tweede eindigende Rispoli, Jones en Glenn Irwin.<br /> <br /> Nobel wist zich in de slotfase nog op te werken tot de tiende plaats terwijl ook Hartog nog een aantal plaatsen wist te winnen en als veertiende de zwart/wit geblokte vlag passeerde.<br /> <br /> Coen Bouwmeester eindigde als drie&euml;ntwintigste, terwijl Ivar Doornbos, Kevin van Leuven en Davy Thoonen verkeerd gokten en de wedstrijd vroegtijdig moesten verlaten.<br /> <br /> <p><strong>Startopstelling race zondag</strong>&nbsp;</p> <p>Aangezien de gereden rondetijden in de race bepalend zijn voor de startopstelling voor de tweede &nbsp;British Supersport race van het weekend zullen zowel Bos als ook Hartog zondag vanaf de eerste startrij aan de tweede wedstrijd mogen beginnen. Hartog noteerde achter Samuel Hornsey de tweede rondetijd terwijl Bos de derde tijd op de klok zette gedurende de race.</p> <p><br /> </p> <p><em><strong>Update:</strong> Na afloop van de wedstrijd werd Nobel door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd vanwege het gebruiken van onreglementaire brandstof.</em></p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/77/mctl/EventDetails/Default.aspx">Volledig tijdschema en uitslagen British Superbike kampioenschap Assen</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>