BSB: Eerste Brits Superbike overwinning voor Hopkins

54

Samsung Crescent Suzuki rijder John Hopkins heeft de tweede Brits Superbike race op Oulton Park weten te winnen, de Amerikaan sloeg in de voorlaatste ronde toe en kwam voor Stuart Easton en Shane Byrne over de finish.

Race 1 winnaar Ryuichi Kiyonari mocht voor deze race vanaf pole starten maar verknoeide zijn start en het was Stuart Easton op de Kawasaki die de leiding nam voor Relentless Suzuki rijder Josh Brookes, Alex Lowes (Evo klasse), Michael Rutter, John Hopkins, Shane Byrne, Kiyonari en Michael Laverty.<br /> <br /> Easton, Brookes en Lowes wisselden in de eerste paar ronden aantal keer van plaats maar vanaf de zesde ronde namen raceleider Easton en Brookes afstand van Lowes die daarna snel terug zou zakken.<br /> <br /> Toen Brookes in de achtste ronde Easton probeerde te passeren ging het goed mis met de Australiër. Brookes gleed vlak voor de chicane onderuit waarna zijn Suzuki over de kerbstones werd gelanceerd en Easton het geluk had dat hij niet door de rondvliegende Suzuki geraakt werd. Omdat de Suzuki op de baan terecht kwam werd de safety-car erbij gehaald zodat de bacoÕs de wrakstukken van de baan konden halen. Brookes bleef zelf overigens ongedeerd.

Vanaf de elfde ronde werd er weer geracet en was het Easton voor Hopkins, Michael Laverty. In de 14e ronde wist Laverty zich langs Hopkins te werken en een ronde later lag Laverty op kop voor Hopkins die Easton had weten te passeren. Laverty maakte daarna een klein foutje waardoor Hopkins de leiding kon pakken en daarna niet meer uit handen zou geven.<br /> <br /> Laverty zou in de laatste ronde nog een foutje maken, nu een iets grotere, waardoor Easton uiteindelijk tweede werd voor Byrne, Kiyonari en Laverty. Rutter, Jon Kirkham, Peter Hickman, Loris Baz en Gary Mason maakten de top tien vol.<br /> <br /> Lowes, die met zijn Evo machine (standaard ecu, stock motorblok en Superbike chassis) zich in de beginfase goed staande wist te houden en zelfs even op de tweede plaats lag, werd uiteindelijk 14e maar was daarmee wel de beste Evo coureur.<br /> <br /> In het kampioenschap staat Byrne op kop met 70 punten gevolgd door Easton (59), Kiyonari (58), Hopkins (56), Tommy Hill (45) en Micahel Laverty (35). Net als in 2010 zal de top zes na het Ômain seasonÕ in de zeven races (drie raceweekends) tellende showdown beslissen wie er kampioen zal worden.<br /> <br /> <a href="/Portals/0/docs/2011_02_Oulton%20Park.pdf" target="_blank">Uitslagen Brits Superbike Oulton Park</a><br /> <br /> <strong>Brits Supersport</strong><br /> De beide Brits Supersport races, een op zondag en een op maandag, werden gewonen door Gearlink Kawasaki rijder Ben Wilson die in beide races Alastair Seeley en Jack Kennedy achter zich wist te houden. <br /> <br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Feerste-brits-superbike-overwinning-voor-hopkins%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F26259%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>