BSB: Byrne naar overwinning in tweede race op Thruxton

55

Na in de eerste race vanaf de laatste startplaats naar een derde plaats te zijn gereden wist Shane Byrne de tweede race met overmacht op zijn naam te schrijven. Peter Hickman werd tweede voor John Hopkins.

Met zijn snelste tijd uit de eerste race mocht HM Plant Honda rijder Shane Byrne vanaf pole aan zijn tweede race beginnen. Bij de start had hij enkele bochten Michael Rutter voor zich maar eenmaal voorbij de Ducati rijder sloeg Byrne al snel een gat wat in het vervolg van de race zou oplopen tot 10,9s.<br /> <br /> Achter ÔShakeyÕ wist Peter Hickman zich ook langs Rutter te wurmen en deze volgorde voor de overige podium posities bleef een groot deel van de race hetzelfde. In de vierde ronde wit Alex Lowes het tweetal op te splitsen om vervolgens een ronde later de tweede plek van Hickman over te nemen. Lowes begon daarna ook een gaatje te slaan maar ging bij het ingaan van de zesde ronde onderuit waardoor het weer Hickman en Rutter waren op plaats twee en drie.<br /> <br /> Dan Linfoot lag geruime tijd op de vierde plaats maar werd met nog een paar ronden te gaan door John Hopkins gepasseerd waarna hij vervolgens in de laatste bocht ook Tommy Hill voorbij zag komen. Die vierde plaats van Hopkins werd in de voorlaatste ronde ineens de derde plaats toen Rutter onderuit schoof. Hill werd hierdoor vierde voor Linfoot.&nbsp; &nbsp;<br /> <br /> Josh Brookes wist in de tweede helft van de race Michael Laverty te verschalken en kwam zo als zesde over de finish voor Laverty, Chris Walker, Jon Kirkham en Martin Jessopp.<br /> <br /> Byrne heeft in het kampioenschap nog steeds de leiding met 136 punten voor Hopkins die 121 punten heeft. Stuart Easton, die in de NW200 zijn bekken brak, staat nog op een derde plaats voor Hill, Laverty en Hickman die daarmee regerend kampioen Ryuichi Kiyonari buiten de top zes drukte. <br /> <br /> Beide Brits Superbike races zijn vanavond (maandag) te zien op Eurosport.<br />

<strong>Brits Supersport</strong><br /> Deze keer geen overwinningen voor klassementsleider Ben Wilson. Op de eerste op zondag verreden race wist Billy McConnel de winst te pakken voor Alastair Seeley en Wilson. Jack Kennedy, die het Wilson nog enigszins lastig maakte in de strijd voor het kampioenschap gleed onderuit.<br /> <br /> De tweede race werd gewonnen door Paul Young die op kop lag voor Sam Warren en Dan Cooper toen de race in de twaalfde ronde werd stilgelegd door een zware crash van Kennedy die daarbij een rugblessure opliep. Ook Steve Plater en Christian Iddon kwamen ten val nadat ze elkaar raakten waarbij Plater enkele botbreuken opliep. Klassementsleider Wilson werd vierde en heeft in het kampioenschap nu een voorsprong van 58 punten op Alastair Seeley die de race leek te gaan winnen totdat hij met elektronische problemen moest opgeven. Kennedy staat nog derde.<br /> <br /> <a href="/Portals/0/docs/2011_04_Thruxton.pdf" target="_blank">Uitslagen</a> | <a href="/Portals/0/docs/stand%20na%20Thruxton%20%282011-4%29.pdf" target="_blank">stand na Thruxton</a><br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fbyrne-naar-overwinning-in-tweede-race-op-thruxton-%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F26535%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>