BSB: BSB Cadwell Park: Bridewell en Hickman winnen

131

Tijdens de British Superbike ronde in Cadwell park zijn Milwaukee Yamaha rijder Tommy Bridewell en RAF Reserves Honda rijder Peter Hickman de verrassende winnaars geworden.

Het bekende Cadwell Park circuit was afgelopen weekend plaats van handeling voor de achtste ronde van het 2014 British Superbike kampioenschap.&nbsp;<br /> <br /> Onder zeer moeilijke omstandigheden, koud en veel regen, wisten Tommy Bridewell en Peter Hickman maandag (Bankholiday) beiden een wedstrijd te winnen, zowel voor de Milwaukee Yahama als ook de RAF Reserves Honda coureur was het een debuutzege in het British Superbike kampioenschap. Rapid Solicitors Kawasaki coureur Shane Byrne deed de beste zaken in de stand voor het kampioenschap.<br /> <br /> <strong>Race 1</strong><br /> De racestart werd tot drie keer toe uitgesteld vanwege regen op het circuit, maar ondanks de wisselvallige omstandigheden werd de uiteindelijke racestart toch gekenmerkt als een 'dry race'. Gedurende de race ontstond er een duel tussen Bridewell en de van pole gestarte Byrne waarbij de heren elkaar een aantal keer passeerden. In de elfde ronde passeerde Bridewell de finishlijn 0,005 seconden eerder dan Byrne en hoewel dit nog niet de laatste ronde was, betekende dit wel de winst voor Bridewell. De race werd namelijk met een rode vlag gestopt wegens crashes van Waters en Kirkham en de weersomstandigheden die aan het verslechteren waren. Bridewell kende dus wat geluk tijdens zijn debuutwinst in de British Superbike.<br /> <br /> Byrne hield vast aan de tweede plaats en zal tevreden zijn geweest met dit resultaat, zijn directe concurrenten kwamen namelijk niet heel ver. Brookes moest, na slechts vanaf de tiende plaats te zijn gestart, genoegen nemen met de vierde plaats, Ellison besloot na een vroege terugkeer van een blessure toch niet te racen en Kiyonari moest zijn BMW gedurende de race met pech aan de kant zetten. 'Good old' Chris Walker wist hiervan optimaal te profiteren en zette zijn Kawasaki op de derde tree van het podium. Vierde werd dus Brookes voor Waters (5), Hickman (6), Linfoot (7), Kirkham (8), Easton (9) en Richards (10). Zowel Waters als Kirkham werden ondanks hun crashes dus wel geklasseerd. Naast Ellison kwam ook oud WSBK rijder Smrz niet aan de start vanwege een blessure die hij opliep tijdens de trainingsdagen.

<strong>Race 2</strong><br /> In de tweede race was er, opnieuw onder moeilijke omstandigheden, weer een debuutwinnaar te bejubelen, dit keer Hickman (de vervanger van de eerder dit jaar omgekomen Simon Andrews). Hickman wist in de lastige omstandigheden snel de leiding te pakken, zette een reeks goede rondetijden neer en wist in de eindfase een gat te creeren naar tweede man Byrne. Hickman hield dus de koploper in de tussenstand achter zich en zorgde ervoor dat Honda zijn eerste overwinning van 2014 kon vieren.<br /> <br /> Byrne werd weer tweede, maar zal er ook nu niet wakker van hebben gelegen. Opnieuw was er pech voor zijn directe concurrenten. Brookes maakte namelijk voor de daadwerkelijke start van de race al een crash mee en mocht daardoor volgens de reglementen niet meer deelnemen (een gecrashte motorfiets mag niet meer deelnemen). Hij verscheen nog op de grid, maar werd met de zwarte vlag uit de race gehaald. Ook Kiyonari kwam, liggend op de derde plaats achter Byrne, niet aan de finish na een highsider. Voor de Japanner de tweede puntloze race van de dag. Het gevecht voor de winst ging dus tussen Hickman en Byrne, maar Byrne moest zich neerleggen bij het tempo van Hickman. Byrne werd tweede en Bridewell mocht dit keer de derde stek op het podium innemen. Vierde werd Mason voor Waters (5), Kirkham (6), Richards (7), Walker (8), Wilson (9) en Rutter (10).<br /> <br /> <strong>Kampioenschap</strong><br /> Byrne verstevigt met deze races de leiding in het kampioenschap en staat nu op 353 punten. Brookes volgt daarna (257) voor Kiyonari (202), Bridewell (183), Linfoot (170) en Walker (160). De vooraf nog als titelkandidaat bestempelde Ellison staat na zijn blessure buiten de top 6 en valt momenteel buiten de zogenaamde &sbquo;Showdown'.<br /> <br /> <br /> <strong>Nederlanders</strong><br /> In de Pirelli National Superstock 600 Championship with Black Horse wist Kevin van Leuven zich slechts als achtentwintigste te kwalificeren voor de wedstrijd. Op maandag tijdens de race kwam Van Leuven als vierentwintigste over de finish.<br /> <br /> <p> In de gecombineerde 125cc en Moto3 Motul British Motostar klasse stonden er dit weekend drie Nederlandse coureurs aan het vertrek, Mike Brouwers en Tomas de Vries op een Moto3 en Tasia Rodink op een 125cc machine. Brouwers wist zich als dertiende te kwalificeren (6e Moto3), De Vries als achttiende (9e Moto3) en Rodink als eenentwintigste. Helaas bleef het voor de Moto3 en 125cc coureurs dit weekend alleen bij een aantal trainingen en een warm-up sessie. De wedstrijd werd maandagmiddag namelijk afgelast vanwege de hevige regenval op het Cadwell Park circuit.</p> <br /> In de Ducati TriOptions Cup stond Nadieh schoots aan start. De Nederlandse jongedame wist zich als twintigste te kwalificeren en in de wedstrijd als zestiende over de finish te komen.<br /> <br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/75/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledige uitslagen Cadwell Park</a><br /> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>