BSB: Brits Superbike Thruxton: Winst voor Lowry en Brookes

33

Na de verregende en deels afgelaste seizoensopener op Brands Hatch kregen de Brits Superbike rijders al snel het tweede raceweekend van het seizoen voorgeschoteld. De races werden gewonnen door Ian Lowry en Josh Brookes.

Onder een stuk aangenamere omstandigheden dan een week eerder pakte polesetter Tommy Hill in de eerste race kopstart voor Michael Rutter en Ian Lowry. Rutter werd vervolgens in de eerste ronde gepasseerd door Lowry waarna het tweetal langzaam een gaatje wist te slaan.<br /> <br /> Hill wist tot in de 17e ronde de leiding vast te houden, op dat moment begon de regerend kampioen wat problemen met de grip te krijgen en kon Lowry toeslaan. De Padgett&rsquo;s Honda rijder had duidelijk meer grip dan de Swan Yamaha rijder en reed naar een klinkende eerste Brits Superbike zege, zijn voorsprong op Hill bedroeg uiteindelijk 2,794s.<br /> <br /> Achter&nbsp; het leidende duo ontstond een fel gevecht voor de derde plaats. Rutter en Alex Lowes vochten eerst enige tijd met elkaar maar Rutter moest in de beginfase zijn Kawasaki aan de kant zetten terwijl Lowes door problemen terugzakte naar een 22e plaats, Lowes had inmiddels al wel de snelste raceronde genoteerd en zou de tweede race vanaf pole mogen starten.<br /> <br /> Na het wegvallen van Rutter en Lowes raakten Shane Byrne en Stuart Easton met elkaar in gevecht waarbij ze gezelschap kregen van de vanaf de 13e plaats gekomen Josh Brookes. Het was Brookes die er met de laatste podiumplaats vandoor ging voor Byrne en Easton. Michael Laverty werd zesde voor Jon Kirkham, Luca Scassa, James Westmoreland en Graeme Gowland.<br /> <br /> De Brits Superbike goden zijn Noriyuki Haga niet gunstig gezind, na in Brands Hatch maar drie punten te hebben gepakt&nbsp; moest de Japanner zijn Swan Yamaha al na enkele ronden aan de kant zetten.

Ook in de tweede race pakte Tommy Hill kopstart waarna de regerend kampioen de eerste twee ronde op kop lag voordat hij werd gepasseerd door Shane Byrne. In deze volgorde bleef men tot in de 15e ronde rijden met in hun kielzog Stuart Easton en Ian Lowry en de naar voren gekomen Josh Brookes.<br /> <br /> In de 16e ronde pakte Hill de leiding weer terug maar achter hem lag nu Brookes op de loer en de Australi&euml;r sloeg in 20e en laatste ronde toe en wist zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken met de Tyco Suzuki, het verschil op de streep was 0,664s, Negen honderdsten later kwam Byrne als derde over de finish met vlak achter hem Easton en Lowry.<br /> <br /> Na ruim twaalf tellen kwam vervolgens Luca Scassa als zesde over de finish met vlak achter zich Samsung Honda rijder Jon Kirkham, Alex Lowes en James Westmoreland terwijl Noriyuki Haga beslag wist te leggen op de tiende plaats.<br /> <br /> In de stand om het kampioenschap heeft Lowry de leiding met 49 punten ten opzichte van de 47 punten van Brookes. Kirkham staat met 43 punten derde voor Hill (40) en Byrne (38). <br /> <br /> De volgend Brits Superbike races zijn in het weekend van 7 mei, dan wordt er gereden op Oulton Park. Dat weekend wordt ook de in Brands Hatch afgelaste tweede race ingehaald en zullen er dus drie races verreden worden, een op zondag en twee op maandag. <br /> <br /> Uitslagen: <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_02_Thruxton-race1.pdf">Race 1</a> | <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_02_Thruxton-race2.pdf">Race 2</a> | <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_02_Thruxton-stand.pdf">stand na Thruxton</a><br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fbrits-superbike-thruxton-winst-voor-lowry-en-brookes%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F29224%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>