Bridewell en Ryde delen British Superbike zeges op Cadwell Park op maandag

406
V.l.n.r. Tommy Bridewell, Kyle Ryde en Lee Jackson - Cadwell Park | © Bennetts British Superbike Championship

Tommy Bridewell en Kyle Ryde hebben maandagmiddag de twee British Superbike races gewonnen op Cadwell Park. In beide races streed het tweetal voor de overwinning met Lee Jackson die beide keren als derde over de finish kwam.

Na een spannende eerste British Superbike race op zondagmiddag stonden er maandagmiddag nog een twee races op het programma op Cadwell Park. De omstandigheden waren ditmaal gunstiger met iets hogere temperaturen en wat meer zonneschijn.

Race 2
Het was Lee Jackson die na de start de leiding in handen nam maar Tommy Bridewell was ook goed weggekomen en viel in de eerste ronde meteen aan. Daarachter werd Jackson ook door Kyle Ryde onder druk gezet maar de Yamaha coureur zou hem pas in de vijfde ronde passeren. Jackson gaf zich niet zomaar gewonnen en sloeg terug maar uiteindelijk had Ryde toch de overhand. Samen met Bridewell bleven ze dicht bij elkaar rijden terwijl er al een grote voorsprong werd opgebouwd richting de rest van het veld.

Ryde hield de druk er flink op bij Bridewell maar de Honda coureur liet zich niet van de wijs brengen. Uiteindelijk kon de regerend BSB-kampioen Ryde voorblijven en zijn tweede overwinning van het seizoen behalen. Jackson werd daarachter derde voor Hawk Racing teamgenoot Charlie Nesbitt en Glenn Irwin, verder waren het Ryan Vickers (vanaf de twintigste plaats op de grid), Josh Brookes, Leon Haslam, Christian Iddon en Jason O’Halloran in de top tien.

Peter Hickman kreeg nog een Long Lap penalty nadat hij betrokken was bij een incident met McAMS Racing Yamaha-coureur Danny Kent, toen laatstgenoemde in de vijfde ronde ten val kwam ter hoogte van ‘Park Corner’.

Race 3
Ryde had een goede start vanaf de tweede plaats op de grid en leidde voor Charlie Nesbitt en OMG GRILLA Yamaha teamgenoot Ryan Vickers. In de tweede ronde ging Vickers voorbij aan Nesbitt en niet veel later passeerde hij ook Ryde. Vickers wist vervolgens een zeer hoog tempo aan de dag te leggen maar het zou van korte duur zijn omdat hij in de derde ronde onderuitging. Dit gaf Ryde weer de leiding terwijl Bridewell op dit moment ook weer steeds verder naar voren kwam.

Ryde bleef vooraan controleren terwijl Bridewell ten koste van Irwin, Jackson en Nesbitt opschoof naar de tweede plaats. De regerend BSB-kampioen hield de druk er flink op bij Ryde maar de Yamaha coureur hield zijn hoofd koel en kwam uiteindelijk als winnaar over de streep. Het was zijn vierde overwinning en tiende podiumfinish van het seizoen.

Bridewell nam genoegen met de tweede plaats en behaalde daarmee zijn veertiende podiumfinish van het seizoen. Achter hem werd Jackson opnieuw derde voor teamgenoot Nesbitt die een zeer goed weekend kende. Glenn Irwin werd voor de derde keer dit weekend vijfde voor Josh Brookes, Leon Haslam, Christian Iddon, Peter Hickman en Billy McConnell.

Na acht raceweekenden is het ‘hoofdseizoen’ nu voorbij en gaat de ‘Showdown’ vanaf het eerstvolgende raceweekend in. Deze Showdown bestaat uit drie raceweekenden: Oulton Park, Donington Park en Brands Hatch. Vanaf nu zijn er meer punten te verdienen per race waardoor er ook voor de rijders die lager in het kampioenschap staan nog kans is om kampioen te worden.

Uitslag Race 3:

1. Kyle Ryde – Yamaha
  2. Tommy Bridewell – Honda | +0,702
  3. Lee Jackson – Honda | +3,436
  4. Charlie Nesbitt – Honda | +4,368
  5. Glenn Irwin – Ducati | +10,337

In het kampioenschap is Bridewell nog steeds de leider met 294 punten voor Ryde (275), Glenn Irwin (234), Iddon (231) en Vickers (208).

Nederlanders
Jorel Boerboom werd maandagmiddag zestiende in de tweede race voor de British Supersport klasse op Cadwell Park.

De volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship is in het weekend van 13 t/m 15 september op Oulton Park.

Handige links British Superbikes Cadwell Park 2024 :

Live Timing

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.