Iannone voor Petrucci en Crutchlow tijdens FP3 op de Sachsenring

76
iannone
Andrea Iannone - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Andrea Iannone heeft op de Sachsenring de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Suzuki coureur was zaterdagochtend het snelst voor Alam Pramac Racing coureur Danilo Petrucci en LCR Honda Castrol man Cal Crutchlow. 

Na de Moto3 coureurs was het zaterdagochtend de beurt aan de MotoGP coureurs voor hun derde vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.







Zonder Franco Morbidelli – de rest van het weekend vervangen door Stefan Bradl – en Mika Kallio begonnen 24 coureurs aan deze sessie, een belangrijke sessie aangezien een aantal grote namen zich vrijdag nog niet bij de snelste tien coureurs wisten te plaatsen.

Met een temperatuur van 18 graden ideale omstandigheden voor o.a. Valentino Rossi en Johann Zarco om hun prestaties van de eerste dag te verbeteren – de Yamaha’s hadden vrijdagmiddag duidelijk moeite met de hogere temperaturen.

Het was al snel Marc Marquez die bovenaan de lijst te vinden was terwijl ook Rossi zijn neus aan het venster drukte met een aantal snelle runs. Maar reden de heren eerst een aantal langere runs alvorens de zachte banden uit het rek te halen voor het rijden van die ene snelle ronde, maar met nog iets meer dan 10 minuten te gaan was het Andrea Iannone die als eerste onder de snelste rondetijd van de eerste dag – gereden door Jorge Lorenzo – wist te duiken.

Lang bleef de tijd van Iannone niet bovenaan de lijst staan want even later was het Danilo Petrucci die alweer onder de tijd van de Suzuki coureur wist te duiken.

Nadat het na deze twee snelle rondetijden even rustig was deed Rossi vervolgens met nog ruim zes minuten te gaan van zich spreken door op een medium front en zachte achterband naar de tweede plaats op de lijst te komen.

Vervolgens was het Marquez, inmiddels gezakt naar de negende plaats op de lijst, die met nog vier minuten te gaan de toon zette en met een snelle ronde van 1’20.734 naar de bovenste plaats op de lijst kwam. De Repsol Honda coureur leek er vervolgens nog een schepje bovenop te doen, zij het niet dat Marquez in de laatste sector Aleix Espargaró op zijn pad trof en hierdoor een nog snellere rondetijd in rook op zag gaan.

Terwijl Marquez zijn ongenoegen richting Espargaró niet onder stoelen en banken stak waren het achtereenvolgens Petrucci, Iannone, Cal Crutchlow, Rossi en Alvaro Bautista die onder de dan toe snelste rondetijd van de Repsol Honda coureur wisten te duiken. Marquez hield vervolgens nog een vijftal seconden over voor een laatste poging, echter bleek dit niet voldoende voor een verbetering.

Niemand kwam er vervolgens nog aan de tijd van Iannone die daarmee deze sessie als snelste afsloot voor Petrucci, Crutchlow – die een dag eerder volgens eigen zeggen geen onnodige risico’s had genomen vanwege het feit dat het vrijdag de dertiende was – Rossi, de opnieuw sterk acterende Bautista (bezig aan zijn laatste seizoen als MotoGP coureur aangezien de laatste beschikbare plaats binnen de koningsklasse bij SIC Yamaha zo goed als zeker naar Fabio Quartararo gaat) en Marquez.