Voormalig World Superbike coureur Maxime Berger overleden

1614
berger
Maxime Berger (archieffoto)

Opnieuw triest motorsport nieuws. De Racesport.nl redactie ontving zaterdag 30 september het trieste nieuws dat voormalig World Superbike coureur Maxime Berger is overleden. De Fransman werd slechts 28 jaar.

De voormalig coureur, die sinds het seizoen 2013 uit beeld verdween van veel motorsport liefhebbers, kampte de afgelopen twee jaar veelvuldig met psychische problemen. Vrijdagmiddag 1 september kwam het bericht dat Berger, na een poging om zelf uit het leven te stappen, opgenomen was in het ziekenhuis van Dyon en na zijn zelfmoordpoging in een coma verkeerde.







De afgelopen weken lag Berger in zorgwekkende en kritieke toestand in het ziekenhuis en vocht hij voor zijn leven, een strijd die hij naar nu bekend is geworden zaterdagochtend 30 september verloor.

Berger’s vader bevestigde zaterdagochtend het trieste nieuws:

“Maxime heeft een maand in coma gelegen en samen met de artsen die hem behandelden besloten we om hem te laten gaan. Hij zal nu in vrede rusten. Dank aan iedereen die de afgelopen weken zo met ons meegeleefd hebben.”.

Maxime Berger
Maxime Berger was in het seizoen 2005 actief in de EK Superstock 600 en gold als een groot wegrace talent. In het seizoen 2006 maakte Berger de overstap naar de World Supersport klasse om een jaar later weer terug te keren naar de Superstock 600 categorie.

Een jaar later debuteerde de Fransman met het toenmalige Hannspree IDS Ten Kate Honda in de EK Superstock 1000 klasse waarin hij in zijn eerste seizoen als tweede eindigde in het kampioenschap en een jaar later het seizoen als derde afsloot.

In 2010 werd Berger in het door de Nederlander Ferry Schoenmakers gerunde Ten Kate Junior Team achter Ayrton Badovini opnieuw tweede in het EK Superstock 1000 kampioenschap.


In 2011 werd de overstap gemaakt naar de World Superbike klasse om op een Ducati 1098R van het Supersonic Racing team uit te komen. Berger werd in dat seizoen zestiende in de eindstand waarbij misschien wel zijn meest in het oog springende optreden was tijdens de Britse ronde van het World Superbike kampioenschap op Doninton Park waarbij hij bij het opkomen van het start finish gedeelte zijn achterwiel verloor en naast de baan tot stilstand kwam.

In 2012 verhuisde hij naar het team Effenbert – Liberty Racing, met de derde Ducati 1098R, onder leiding van het Tsjechische team. Zijn teamgenoten tijdens dit seizoen waren Jakub Smrž en Sylvain Guintoli. Dit team stopte echter gedurende het seizoen waarna hij tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Magny Cours in actie kwam met een Ducati van Red Devils Roma om geblesseerde Niccolò Canepa te vervangen.

In 2013 neemt hij deel aan het World Endurance Championship op een Ducati waarna de Fransman geen zitje meer kon vinden en er volgens velen veel te vroeg een einde kwam aan zijn actieve motorsport.

Na zijn actieve motorsport carrière werkte Berger in zijn woonplaats Dyon als kok.

Als Racesport.nl redactie koesteren we de vele mooie momenten die we samen met de talentvolle Fransman mee hebben mogen maken. Wij wensen de familie Berger en verdere naasten veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd