Opnieuw triest motorsportnieuws: Marco Guidetti overleden

78
Marco Guidetti
Herdenkingsbord Marco Guidetti

Vrijdagochtend werd het MotoGP paddock op de Red Bull Ring opgeschrikt toen het trieste nieuws binnenkwam dat de bekende Italiaanse fotograaf Marco Guidetti plotseling was overleden.

Na het overlijden van Nicky Hayden in mei van dit jaar, het overlijden van Angel Nieto een week geleden ging er vrijdagochtend op de Red Bull Ring opnieuw een schok door het MotoGP paddock toen het trieste nieuws het circuit bereikte dat de bekende Italiaanse MotoGP en WorldSBK fotograaf Marco Guidetti in de nacht van donderdag op vrijdag thuis in Bologna op 55 jarige plotseling was overleden.







Guidetti was een bekend gezicht in het MotoGP en WorldSBK paddock en zeer geliefd bij veel huidige en voormalige coureurs en collega mediavertegenwoordigers die werkzaam zijn in zowel het MotoGP als ook het World Superbike kampioenschap.

Guidetti, lange tijd één van de vaste fotografen van Dorna en waarvan er in de periode 2004 t/m 2007 vele foto’s te zien waren op racesport.nl, kreeg twee weken terug te kampen met maagproblemen en moest hierdoor de Tsjechische Grand Prix aan zich voorbij laten gaan. Vrijdagochtend bereikt de MotoGP familie het trieste nieuws dat Guidetti enkele uren daarvoor aan de gevolgen van zijn maagproblemen was overleden.

Vrijdag om 12:00 uur werd er in het mediacentrum van het Red Bull Ring circuit een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de voor velen een zeer gewaarde collega. Tevens was er de mogelijkheid voor de collega mediavertegenwoordigers een foto te signeren welke na het weekend aangeboden zal worden aan de familie Guidetti.

Guidetti, die donderdag 3 augustus jarig was, is slechts 55 jaar geworden.

Namens de gehele Racesport.nl wensen we Marco’s vrouw, twee zonen, naaste familie en vele vrienden veel sterkte in deze voor hun moeilijke tijd.