Marc Marquez: ‘Deze zege is voor Nicky en zijn familie’

266
marquez
Marc Marquez | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Hij moest er zondag volgens eigen zeggen hard voor knokken maar Marc Marquez wist zondag tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring voor de achtste keer op rij een wedstrijd te winnen. Na afloop liet de Spanjaard weten zijn zege op te dragen aan de vorige maand overleden Nicky Hayden en zijn familie.

Marc Marquez heeft zondag tijdens de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland zijn unieke reeks op het Sachsenring circuit voortgezet. De Repsol Honda coureur wist in een spannende, snelle en moeilijke race de voor zijn thuispubliek acterende Jonas Folger van zich af te schudden en zijn achtste opeenvolgende zege op het Duitse circuit te behalen.







Na afloop tijdens de drukbezette persconferentie in het mediacentrum van het Sachsenring circuit liet een blije Marquez weten dat hij zijn overwinning opdroeg aan de onlangs bij een fietsongeluk in Italië omgekomen Nicky Hayden en zijn familie.

“Deze overwinning hier is niet alleen speciaal omdat het mijn achtste opeenvolgende zege is, maar ook speciaal om ik mezelf beloofd had om mijn eerste zege na het ongeluk van Nicky Hayden aan hem op te dragen. Nicky was een hele goede vriend, deze zege is dus voor hem en zijn familie.”

Wat betreft de wedstrijd zelf kon de Spanjaard natuurlijk niets anders dan tevreden zijn, al was het sterke optreden van Folger ook min of meer een verrassing voor hem.

“Voor de wedstrijd dacht ik dat Dani de grootste bedreiging zou zijn, maar op het moment in de race dat ik dacht even mijn banden te kunnen sparen was daar ineens Folger, heel eerlijk, dat had ik niet verwacht. Na een paar ronden dacht ik: wat doe jij hier? Maar wat ik ook deed, hij gaf geen krimp. Op het moment dat ik wist dat Dani al op een flink gaatje zat heb ik het tempo iets laten zakken. In de laatste vijf ronden heb ik vervolgens weer aangezet, het leek me namelijk geen goed idee om met een Duitse collega op een Duits circuit te wachten tot de laatste bocht. Al met al was het dus zeker geen makkelijke race.”

Ondanks dat de volgende Grand Prix, de Tsjechische Grand Prix in Brno, pas in het eerste weekend van augustus op het programma staat zal Marquez zijn vakantie nog kort onderbreken voor een tweedaagse test op het Tsjechische circuit. Het Repsol Honda Team heeft namelijk op 17 en 18 juli samen met het LCR Honda Team een tweedaagse test belegd, dit ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag