Aron Canet het snelst, Bo Bendsneyder twaalfde tijdens FP1 in Austin

185
canet
Aron Canet | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Aron Canet heeft vrijdagochtend in Austin de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Red Bull Grand Prix of the Americas. De Estrella Galicia 0,0 coureur was het snelst voor Romano Fenati en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder kende een uitstekende eerste vrije training die hij afsloot met de twaalfde rondetijd.

Op een bewolkt maar droog Circuit of the Americas openden de Moto3 coureurs vrijdag de eerste dag van Red Bull Grand Prix of the Americas met hun eerste vrije training. Terwijl zowel Livio Loi als ook Bo Bendsneyder direct in de voorste gelederen te vinden waren wisselden de namen boven aan de lijst zich in een rap tempo af.







Met nog tien minuten te gaan zagen we de eerste regendruppels, maar ondanks dat er in de slotfase van de sessie af en toe een spetter te bekennen was bleven de coureurs hun rondetijden aanscherpen.

Uiteindelijk was het Aron Canet die met een snelste ronde van 2’16.820 de sessie als snelste coureur afsloot en maar liefst ruim een seconde sneller was dan Romano Fenati de de tweede tijd op de klok wist te zetten.

Enea Bastianini noteerde de derde tijd– een tijd en positie waarmee de Italiaan ongetwijfeld meer dan tevreden was gezien zijn optredens tijdens de eerste twee Grand Prix weekenden waarin hij nog geen enkel WK punt wist te scoren – gevolgd door Joan Mir en Juafran Guevara.

De zesde tijd in deze sessie werd op de klok gezet door Nicolo Bulega voor Gabriel Rodrigo, Philipp Oettl, John McPhee en Fabio Di Giannantonio.

Loi en Bendsneyder kenden een degelijke eerste vrije training door zich nagenoeg de gehele sessie ruim binnen de top tien te begeven. Uiteindelijk sloten de Belg en de Nederlander de sessie als elfde en twaalfde af, maar gezien het voorgaande weekend in Argentinië zal met name Bendsneyder met een heel goed gevoel terugkijken op deze eerste sessie op Amerikaanse bodem.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag