Bandenkeuze MotoGP coureurs vanaf 2017 automatisch gedetecteerd

368
michelin
De harde Michelin compound, te herkennen aan de gele streep op de zijkant | foto© Michelin

Dorna en bandenleverancier Michelin hebben voor komend MotoGP seizoen een tweetal aanpassingen doorgevoerd wat betreft de banden. Eén van de aanpassingen moet er voor zorgen dat de fans sneller een beeld hebben met welk type band de MotoGP coureur onderweg is.

De eerste aanpassing van het reglement betreft de banden voor de twee coureurs die zich via de eerste kwalificatie alsnog weten te plaatsen voor de belangrijke tweede kwalificatie, de sessie waarin de snelste twaalf coureurs strijden voor de twaalf beste startposities voor de race. Deze twee coureurs krijgen vanaf komend seizoen de beschikking over een extra achterband, dit om te voorkomen dat het tweetal een nadeel zal hebben ten opzichte van de tien overige coureurs die zich na de derde vrije training al rechtstreeks plaatsten.







De tweede aanpassing is met name bedoeld om het voor de volgers thuis voor de TV of de mensen die het op het circuit via de screens de trainingen, kwalificaties en de races volgen.

Dorna heeft namelijk samen met Michelin een systeem ontwikkeld waarbij de verschillende soorten banden automatisch gedetecteerd worden.

Via de Magneti Marelli ECU, de elektronische controle unit die op elke machine aanwezig is en waarmee ook de data geregeld wordt, wordt deze informatie doorgestuurd naar de racedirectie en vervolgens ook naar het tijdwaarnemingssysteem. Zo wordt op de live timing, screens of op het TV scherm meteen zichtbaar met welk type band een coureur op dat moment op de baan is.

Michelin
De Michelin MotoGP bandenreeks voor het seizoen 2016 | foto© Michelin

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5