Home MotoGP MotoGP De MotoGP top vijf over hun race in Valencia

De MotoGP top vijf over hun race in Valencia

52
valencia
MotoGP race Valencia | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#ValenciaGP – Jorge Lorenzo wist zondag in Valencia de laatste MotoGP race van het seizoen te winnen. Marc Marquez en Andrea Iannone mochten na afloop met de Yamaha coureur meer naar het podium terwijl Valentino Rossi en Maverick Viñales ondanks een sterk gereden wedstrijd met de vierde en vijfde plaats naast het podium grepen.

Onderstaand de reacties van de top vijf, een top vijf waarvan maar liefst drie coureurs hun laatste wedstrijd reden voor hun huidige werkgever.







 

Jorge Lorenzo, Movistar Yamaha MotoGP Team, winnaar:

“Het was een fantastisch weekend met een aantal perfecte eerste ronden, een pole, de snelste tijd en de overwinning. Ik begon bij Yamaha in de MotoGP toen ik twintig jaar was, ik pakte gelijk in het eerste raceweekend mijn eerste pole. Nu, na bijna tien jaar vertrek ik met een pole positie en een overwinning, ik denk dat ik Yamaha geen beter afscheidscadeau had kunnen geven als dank voor hun support en inzet de laatste jaren. We hebben altijd een competitieve en winnende motor gehad. Nu gaan we genieten en de herinneringen vieren. Vanavond tijdens het feest zal ik genieten van de laatste momenten met mijn huidige team. Tijdens de race was ik 45 minuten helemaal gefocust en toen ik over de finish kwam was ik niet heel emotioneel en dacht ik er nog niet zo bij na, dit omdat je dan eerst weer even terug op aarde moet komen. Na twee of drie minuten begon ik herinneringen op te halen, de beste moment uit mijn carrière, maar ook zeker de zware momenten. In het Parc Ferme was het erg emotioneel voor mijn team. Ik weet zeker dat ik vanavond één van de grootste en gekste feestjes zal vieren. We moeten genieten van al onze belevenissen en in het speciaal dit laatste moment met Yamaha.”

 

Marc Marquez, Repsol Honda Team, tweede:

“We zijn erg blij, dit omdat het ons is gelukt om op het podium te eindigen en we het seizoen sterk afgesloten hebben. Dit is het belangrijkste. De start van de race was slecht, ik had een probleem met de koppeling en verloor daardoor veel posities. Daarna verloor ik ook nog veel tijd achter Rossi en Iannone. Zoals Valentino zaterdag al zei: het is op dit circuit moeilijk om in te halen, dus ook al lukte het me om dichtbij te komen, inhalen was een ander verhaal omdat ik soms tijd verloor bij het accelereren en ik al op de limit zat wat betreft het remmen. Ik heb dus even gewacht, en terwijl de banden al enigszins begonnen te slijten wist ik me beetje bij beetje te verbeteren tot ik het moment vond om in te halen. Vanaf dat moment wist mijn tempo iets op te voeren, en misschien, als de race wat langer was geweest, had ik Lorenzo kunnen achterhalen. Maar goed, hij heeft een erg goede race gereden en ik was niet in staat om hem te passeren. Ik wil Lorenzo feliciteren met zijn resultaat. Het was geen makkelijk seizoen, maar we waren in staat om in Japan de titel te winnen en dit weekend hebben we de constructeurs titel gewonnen. Nu zullen we hard aan het werk gaan tijdens de volgende testen en zullen we de motor nog meer proberen te verbeteren.”

 

Andrea Iannone, Ducati Team derde:

“Het was een fantastische race vandaag. Mijn start was erg goed en daarna heb ik een super gevecht gehad met Marquez en Rossi. Ik ben er zeker van dat iedereen die vandaag heeft gekeken, of dit nou op het circuit was of thuis op de bank, echt heeft genoten van de race. Ik ben blij omdat, ook al ging het laatste gedeelte van het seizoen niet helemaal zoals gepland, ik bij de laatste race op het podium ben gefinisht met Ducati. Na vier jaar gaan onze wegen nu jammer genoeg scheiden, ik wil Ducati bedanken, ze hebben altijd 100% gegeven en ze hebben me altijd gesteund. Al de engineers, monteurs, team personeel, fans en Ducatisten, ik zal deze grote familie nooit vergeten en een gedeelte van mijn hart zal voor altijd gereserveerd zijn voor Ducati.”

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP Team, vierde:

“Ik heb van het begin tot het einde van de race hard gewerkt en de eerste helft van de race was niet zo slecht omdat ik op de tweede plaats reed. Jammer genoeg was ik niet snel genoeg om een gaatje te slaan en daarna, in de tweede helft, had ik het zwaar. Marquez was erg sterk, hij werd dus uiteindelijk ook tweede. Nadat Marquez mij had weten te passeren moest ik in gevecht met Iannone. Jammer genoeg won hij van me omdat hij vandaag sneller was, dus voor mij een vierde plek vandaag, maar ondanks dit was het een goede race. Het seizoen van 2016 heeft veel positieve dingen met zich mee gebracht; tweede in het kampioenschap, veel podiums en starts vanaf de eerste rij. Volgend jaar wil ik proberen meer races te winnen, meer dan twee, en altijd competitief zijn. Jammer genoeg heb ik dit seizoen wat fouten gemaakt en wat pech gehad met de motor in Mugello. Mede hierdoor raakte ik achterop in het kampioenschap, maar hoe dan ook het was een goed seizoen.”

 

Maverick Viñales, Team Suzuki Ecstar, vijfde:

“Het was een moeilijke race. Eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. Ik dacht dat ik wel kans maakte op een podiumfinish, maar aan het einde van de race was het moeilijk om de snelheid vast te houden. Ik deed mijn best, maar ik merkte uiteindelijk dat het het beste was om mijn positie vast te houden. Mijn twee jaar bij Suzuki waren fijn, we hebben het goed gedaan, vooral als ik denk aan de tegenslagen die we hebben gekend. We hebben het laatste deel van dit seizoen constant meegestreden voor het podium. Ik zal nu afscheid moeten nemen van mensen waar ik een hechte band mee heb opgebouwd. Ik ben trots op het werk dat we samen hebben verricht.”

 

Winkelwagen0
Er zijn nog geen producten aanwezig