Home MotoGP Moto3 Andrea Locatelli topt derde vrije training Moto3 Valencia

Andrea Locatelli topt derde vrije training Moto3 Valencia

249
locatelli
Andrea Locatelli | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#ValenciaGP – Andrea Locatelli was deze zaterdagmorgen de snelste in de derde vrije training in de Moto3 klasse op het Ricardo Tormo circuit in Valencia. Bo Bendsneyder vonden we na afloop terug op de elfde plaats en Livio Loi trainde zich naar een veertiende plaats.

Hoewel het zonnetje aan de hemel stond te stralen was de temperatuur zeker nog niet op een gewenst niveau. De thermometer stond aan het begin van de training nog onder de 10 graden waardoor de meeste rijders niet aan de gereden tijd in de vrijdagmiddag training konden komen.







Andrea Locatelli toonde zich na 40 minuten trainen de snelste met een tijd van 1’39.628 gevolgd door de verrassend goed presterende Juanfran Guevara en de nog steeds met een blessure rijdende Aaron Canet.

Brad Binder trainde zich naar de vierde tijd gevolgd door Fabio Quartararo, Niccollo Antonelli. Joan Mir, Jakub Kornfeil, Jorge Martin en Francesco Bagnaia op de tiende plaats.

Direct achter Bagnaia trainde Bo Bendsneyder zich naar een elfde plaats. De Red Bull KTM Ajo rijder wist zich als één van de weinigen wel te verbeteren ten opzichte van de vrijdagmiddag en dat is uiteraard bemoedigend richting de kwalificatietraining later op deze zaterdag. Bo reed zijn tijd van 1’40.079 met nog een kwartiertje trainen op de klok. Die tijd was op dat moment goed voor een derde plaats maar naar het einde toe kwamen er dus nog diverse rijders onderdoor.

Ook Livio Loi was één van de twaalf rijders die de tijden van vrijdagmiddag wisten te verbeteren. De RW Racing rijder vonden we na afloop van deze training met een 1’40.201 terug op de veertiende plaats.

Voor Jorge Navarro lijkt de tweede helft van het seizoen op een boze droom. De snelle Spanjaard vecht tegen zichzelf en tegen de nog aanwezige blessures. Navarro ging vrijdag al een keer hard onderuit en schoof ook in deze training weer stevig van de baan. De schade bij Navarro leek mee te vallen maar de schade aan de Honda deed dat zeker niet. Het wordt voor het team nog even pittig doorwerken om de motor weer raceklaar te hebben voor de kwalificatietraining later deze zaterdag.

 

Winkelwagen0
Er zijn nog geen producten aanwezig