Moto3: Mooie overwinningen voor Dubbink en Soppe op Assen

117

Op het circuit van Assen won Ernst Dubbink de Moto3 klasse tijdens de Superbike IDM wedstrijden. Ook voor Walid Soppe was er een overwinning in de in deze wedstrijd verweven Moto3 Standaard klasse.

Bij de start trok er een kwartet van tussen. Polesitter Jonas Geitner pakte de leiding voor Ernst Dubbink, Tim Georgi en Walid Soppe. De eerste twee reden in de Moto3GP klasse en de laatste twee in de Moto3 S(tandaard) klasse. <p><br /> </p> <p>Na enkele ronden wisten Folger en Dubbink de andere twee te lossen en samen gingen zij het duel aan voor de overwinning in de wedstrijd. Dubbink nam in de 9e ronde de leiding over van Geitner en hield die vervolgens, ondanks verwoede pogingen van Geitner, vast tot op de meet.</p> <p><br /> </p> <p>Onder het toeziend oog van de ernstig zieke Toon, jarenlang steun en toeverlaat van Ernst, mocht de Daarlenaar naar de hoogste podiumtrede om het Wilhelmus aan te horen. Geitner pakte met zijn tweede plaats wel het kampioenschap in de Moto3GP klasse. De Tsjech Martin Gbelec pakte een vijfde plaats in de wedstrijd en dat was genoeg voor de derde podiumplaats in de Moto3GP.</p>

Om de derde plaats in de wedstrijd en de eerste in de Moto3S klasse vochten Walid Soppe en Tim Georgi een verbeten strijd uit. Na diverse positiewisselingen was het Walid Soppe die aan het langste eind trok en Tim Georgi wist te verslaan. Philipp Freitag werd zesde in de wedstrijd en daarmee derde in de Standaard klasse. <p><br /> </p> <p>In deze race zagen we diverse Nederlandse gastrijders en zij kenden allen een prima optreden. Dennis Koopman reed een dik PR, finishte de race als zevende, en zorgde daarmee voor tevreden gezichten bij zijn team.</p> <p><br /> </p> <p>Sven Grevink , wel rijdend voor de punten, vocht een mooi duel uit met de Deen Simon Jespersen en moest jammer genoeg in de laatste ronde net zijn meerdere erkennen in de Deen. Sven pakte daarmee een keurige zesde plaats in de M3S.</p> <p><br /> </p> <p>Sander Kroeze en Ruben Doorakkers reden met hun Moriwaki&rsquo;s veel trainingskilometers tijdens dit weekend wat uiteraard goed is voor hun ontwikkeling. De jongens finishten de race als twaalfde en veertiende en wisten daarmee zelfs nog enkele Moto3 rijders achter zich te houden.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <a href="http://bit.ly/1Ir2ttd" target="_blank">Volledige uitslagen&nbsp;</a><br /> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>