SSP: Fritz wint eerste IDM Supersport race in Oschersleben

53

Marvin Fritz is zondag in Oschersleben winnaar geworden van de eerste IDM Supersport race. Pepijn Bijstebosch be‘indigde de race als vierde. De tweede race werd al na de eerste ronde afgebroken vanwege een zwaar ongeval en daarna niet meer herstart.

Net voor de start van de wedstrijd brak er nog even lichte paniek uit toen het begon te regenen. Gelukkig bleek de regen niet door te zetten en konden alle vijftien coureurs op droogweer banden aan hun zeventien ronden tellende race beginnen. <br /> <br /> <br /> De vanaf de pole vertrokken Florian Alt dook nadat de lichten op groen waren gegaan als koploper de eerste bocht in gevolgd door Marvin Fritz, Pepijn Bijsterbosch, Roman Stamm, Tatu Lausletho en Stefan Kerschbaumer. <br /> <br /> <br /> In de vijfde ronde wist Fritz de leiding over te nemen van Alt en ontstond er vervolgens achter de Bayer-Bikerbox Racing coureur een strijd om de tweede plaats tussen Alt en Stamm terwijl Alt ronde na ronde meer afstand kon nemen en zijn leidende positie wist te vergroten. <br /> <br /> <br /> In de negende ronde moest Vittorio Iannuzzo zijn HPC-Power Suzuki Racing Team machine met een mechanisch defect bij zijn team inleveren, echter wist men het heuvel snel te verhelpen waardoor de Italiaan op een grote achterstand de wedstrijd alsnog weer kon vervolgen. <br /> <br /> <br /> Fritz wist vervolgens zijn leidende positie vast te houden om na zeventien ronden als winnaar over de finish te komen. Achter Fritz wist Stamm het duel om de tweede plaats in zijn voordeel te beslissen en op ruim zeven seconden van de winnaar als tweede de eindstreep te passeren voor de vanaf de pole aan de race begonnen Alt. <br /> <br /> <br /> Bijsterbosch reed de rest van de wedstrijd een eenzame wedstrijd op de vierde plaats, de positie waarop hij na zeventien ronden ook de finishvlag passeerde. <br /> <br /> <br /> Lausletho wist in het laatste deel van de wedstrijd Kerscbaumer nog te verschalken, de vijfde plaats voor zich op te eisen en de Oostenrijker terug te verwijzen naar de zesde plaats. <br /> <br /> <br /> Christian von Gunten, Jasha Huber, Konstantyn Pisarev en Damian Raemy waren de overige coureurs binnen de top tien waarbij Raemy op de tiende plaats tevens de best geklasseerde Moto2 coureur werd.

<strong>Race 2</strong><br /> De tweede race werd al na de eerste ronde afgebroken vanwege een ongeval waarbij meerdere coureurs betrokken waren.&nbsp;<br /> <br /> Bij het opkomen van het rechte stuk na de eerste ronde kwam Von Gunthen met een highsider ten val, waarna de achter hem rijdende Lausletho en David Schmidt de midden op de baan liggende Kawasaki niet meer konden ontwijken.<br /> <br /> De wedstrijdleiding besloot de race onmiddellijk stil te leggen om de gewonde coureurs medische assistentie te kunnen verlenen. Na eerste medische hulp op de baan werden Schmidt en Lausletho vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Magdenburg. De eerste berichten zijn dat de verwondingen lijken mee te vallen en dat er uitsluitend sprake is van een aantal botbreuken. Ook lijken de verwondingen van Von Gunthen mee te vallen, echter over de exacte aard van zijn verwondingen hebben we op het moment van schrijven nog geen nader bericht mogen ontvangen.<br /> <br /> Na het ongeval en de daarbij benodigde medische assistentie besloot de wedstrijdleiding om de race niet meer opnieuw van start te laten gaan en de activiteiten op het circuit van Oschersleben vroegtijdig te be&euml;indigen. <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/54/mctl/EventDetails/Default.aspx">Volledig tijdschema en uitslagen Supersport en Supermono klasse German Speedweek</a><br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>