BSB: Byrne pakt pole in Oulton Park

72

Tijdens de tweede ronde van het MCE Insurance British Superbike kampioenschap heeft Shane Byrne de pole gepakt. De Rapid Solicitors coureur pakte met een recordronde in Oulton Park de pole voor de Milwaukee Yamaha coureur Josh Brookes en GBMoto Racing Kawasaki coureur James Ellison.

Na in de derde vrije training al een recordronde te hebben genoteerd, deed Byrne dit in de kwalificatie nog eens dunnetjes over. Met een 1.34'557 pakte de bekende coureur zijn eerste pole positie van het seizoen. Daarmee was Byrne ruim drietiende van een seconde sneller dan Brookes die de tweede plaats wist te bemachtigen. Ellison sloot de kwalificatie af op een derde plaats en neemt daarmee dit jaar voor de eerste keer plaats op de voorste startrij.&nbsp;<br /> <br /> Achter de kopmannen vinden we Easton, teamgenoot van Byrne, op de vierde plaats. Easton geeft echter al bijna negentiende van een seconde toe op de tijd van Byrne. Op een vijfde plek is het Kawasaki coureur Linfoot met achter hem Bridewell, de teamgenoot van Brookes.







Resterende deelnemers in de top tien zijn Kiyonari, Cooper, Walker en Smrz. Voor Walker en het GBMoto team een bijzondere prestatie, nadat Walker eerder op de dag nog crashte en daarbij zijn machine deels in vlammen op zag gaan. De races vinden vanwege een nationale vrije dag in Groot-Brittanni&Icirc; op de maandag plaats.<br /> <br /> <strong>Nederlanders</strong><br /> Mike Brouwers, de op een Honda uitkomende Nederlander in de Moto 3 klasse, vertrekt vanaf een 15e plaats op de grid. Thomas de Vries doet dit in dezelfde klasse vanaf een 30e plaats. Kevin van Leuven start in de Superstock 600 klasse vanaf een 18e plaats op zijn Kawasaki.<br /> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/69/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Tijdschema en volledige uitslagen Oulton Park</a></p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>