SBK: Ook dubbel voor Reiterberger op Hockenheimring

61

Markus Reiterberger zette zijn Superbike IDM titel op de Hockenheimring nog eens extra luister bij door een afgetekende overwinning in de tweede race. Het Australische vriendenduo Damian Cudlin en Gareth Jones mochten dit keer mee naar het podium.

Reiterberger pakte kopstart en liep al in de openingsronde meer dan twee seconden weg bij de rest van het veld dat werd aangevoerd door Arie Vos. De Nederlander kon in de eerste race zijn teamgenoot goed volgen maar in de tweede race lag dat een stuk anders. <p><br /> </p> <p>Vos had van Pirelli het verzoek gekregen om een nieuw type achterband te testen en had daarmee ingestemd. Achteraf een grote fout want de Osse motorzaakhouder had de hele race te kampen met een gebrek aan grip.</p> <p><br /> </p> <p>Dat gebrek aan grip werd in de derde ronde pijnlijk duidelijk bij het uitkomen van de Sachscurve. Vos kon ternauwernood een fikse highsider opvangen maar kwam daarbij wel buiten de baan en zag zijn tweede plaats worden omgezet in een achtste.</p> <p><br /> </p> <p>De tweede plaats werd op dat moment overgenomen door Damian Cudlin die zijn Australische maatje Gareth Jones weer in zijn achterwiel wist. Michi Ranseder, Freddy Foray en Mark Aitchison vochten kort achter hen om de plaatsen vier tot en met zes.</p> <p><br /> </p> <p>Halverwege de race nam Ranseder in dat gevecht teveel risico en ging onderuit. Van dat alles had Reiterberger echter geen weet. De jonge Duitser reed strak zijn rondjes en bleef tot en met het einde van de race steeds wat uitlopen op Cudlin en Jones die in die volgorde als tweede en derde over de streep kwamen.</p>

<p>Mark Aitchison debuteerde, als vervanger van Matej Smrz, verrassend sterk op de Yamaha en troefde keurig Freddy Foray af in de strijd om de vierde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Arie Vos was gedurende een groot deel van de race in gevecht met Kevin Valk in de strijd om de zesde plaats. Vos en Valk gaven elkaar geen duimbreed toe. Valk zette in het laatste kwart de druk steeds meer op de ketel bij Vos en in de vijftiende ronde kwam de passeeractie.</p> <p><br /> </p> <p>Vos wilde zich daarbij echter niet neerleggen en kwam weer terug waarbij de beide Nederlanders elkaar stevig raakten. Het leidde tot een volledig afgebroken rechter clip on bij Kevin Valk waardoor de race voorbij was voor de gedesillusioneerde RAC rijder. Vos bleef overeind en reed alsnog naar de zesde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Bastien Mackels herstelde zijn fout vanuit de eerste race door in de tweede race de SST klasse gedecideerd op zijn naam te schrijven. Dominic Vincon werd tweede voor Daniel Sutter die daarmee de leiding in de tussenstand weer verloor aan Mackels.<br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Superbikes/ook-dubbel-voor-reiterberger-op-hockenheimring/tabid/74/iNews_ID/33230/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>