SBK: Reiterberger met zege naar titel; Vos op podium

74

Op de Hockenheimring pakte Markus Reiterberger de zege in de eerste race in de SBK/SST klasse. Met deze zege werd ook de titel veilig gesteld door de jonge Duitser uit het van Zon/Remeha team van Werner Daemen. Arie Vos mocht door een prima tweede plaats mee naar het podium.

Het werd, zoals al een beetje verwacht, een feestje voor het team van Werner Daemen. Na vorig seizoen de titel in de wacht te hebben gesleept met Erwan Nigon was het nu dus Markus Reiterberger die de titel greep. <p><br /> </p> <p>Reiterberger opende vanaf pole met kopstart en sloeg direct een gaatje naar Cudlin en Vos op de derde plaats. Helaas werd de race al in de derde ronde afgevlagd middels code rood. De reden was een heftige crash van Marc Neumann die in de eerste bocht van de motor gekatapulteerd werd. Neumann vloog een dikke twintig meter door de lucht alvorens hard te landen in de bandenstapel.</p> <p><br /> </p> <p>Neumann werd eerst overgebracht naar het MC op het circuit en vanaf daar per helicopter naar een ziekenhuis. Over zijn toestand is op dit moment nog niets bekend.</p> <p><br /> </p> <p>Bij de herstart was het opnieuw Reiterberger die als snelste vertrok. Ditmaal kroop echter teamgenoot Arie Vos in het wiel van de Duitser en de beide sloegen een gaatje naar Damian Cudlin en Gareth Jones op de plaatsen drie en vier.</p> <p><br /> </p> <p>Het werd verder een weinig spannende race. Vos liet halverwege een klein gaatje vallen naar Reiterberger om aan zijn teamgenoot aan te geven dat deze van hem geen gevaar hoefde te verwachten en zo reden beiden in een strak tempo naar de finish.</p>

<p>Het Australische duo daarachter reed de hele race nauwelijks meer dan vijf meter uit elkaar maar ook hier maakten de vrienden Damian Cudlin en Gareth Jones het elkaar niet echt lastig. Jones volgde en deed dat tot op de streep.</p> <p><br /> </p> <p>Kevin Valk kende in het eerste deel een wat betere start dan in het tweede deel. Valk kwam in de openingsronden door op de negende plaats. Gedurende de race kon &ldquo;Kevindish&rdquo; nog een plekje opschuiven waarmee op de meet de achtste plaats zijn deel werd.</p> <p><br /> </p> <p>Onze Zuiderbuur, en tot aan vandaag leider in de tussenstand van het SST kampioenschap, Bastien Mackels kende pech, geluk en weer pech in race &eacute;&eacute;n. In dezelfde ronde als Neumann ging ook de Belg onderuit. De motor kwam als een speer terug en werd in recordtijd weer opgelapt.</p> <p><br /> </p> <p>Mackels moest de herstart vanuit de pitsstraat nemen maar kwam als een speer door het veld heen om door te stoten naar de elfde plaats in de race en de tweede plaats in de SST. Mackels was hard op weg naar de voor hem rijdende Daniel Sutter toen de motor door een elektronisch probleem kuren begon te vertonen.</p> <p><br /> </p> <p>Hoestend, stotterend en pruttelend wist Mackels de BMW toch nog onder de finishvlag door te krijgen waarmee hij uiteindelijk nog een vierde plaats in de SST klasse wist te scoren. Door de winst van Sutter neemt de Zwitser de leiding weer over van onze zuiderbuur.<br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Superbikes/reiterberger-met-zege-naar-titel-vos-op-podium/tabid/74/iNews_ID/33225/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>