SSP: Wahr wint eerste race in Schleiz

65

Kevin Wahr reed in de eerste race van het vijfde Superbike IDM weekend op het circuit van Schleiz naar een onbedreigde zege. Leon Bovee pakte een prima vijfde plaats en Pepijn Bijsterbosch finishte op de negende plaats.

Wahr pakte direct na de start de leiding en kreeg polesitter Jan B&uuml;hn in zijn wiel. Daarachter nam Roman Stamm de derde plaats in handen gevolgd door Jed Metcher en Stefan Kerschbaumer. Van de Nederlanders kwam Pepijn Bijsterbosch op een achtste plaats als beste uit de eerste ronde. Leon Bovee, gestart vanaf de vierde plaats, werd in de eerste bocht buiten de baan gedrukt en kwam pas rond de vijftiende plaats uit die openingsronde. <p><br /> </p> <p>In de derde ronde was het over voor B&uuml;hn omdat de Freudenberg coureur zijn Yamaha met de blinkende kant tegen het asfalt legde en uit de wedstrijd schoof. Wahr had toe al afstand genomen van Stamm en daarmee is de strijd om de eerste twee plaatsen verteld.</p> <p><br /> </p> <p>Achter genoemd duo was het wel spannend. Metcher en Kerschbaumer vochten een verbeten duel uit om de derde plaats. Metcher reed, op de laatste ronde na, de hele race op die derde plaats maar het was dus Kerschbaumer die, in dit geval letterlijk, de lachende derde werd.</p>

<p>Achter Kerschbaumer zagen we een broederstrijd tussen de Phillip en Christian von Gunten. In de laatste ronden sloot een bijzonder sterk naar voren gekomen Leon Bovee aan bij de Zwitserse broers. Het werd er op en er over voor de DTC-KME rijder die daarmee een prima vijfde plaats pakte.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch was de hele wedstrijd in gevecht om de achtste plaats met Manou Antweiler en lokale held Thomas Walther. In de laatste ronde riskeerde de laatste teveel, ging onderuit en dwong Bijsterbosch daarmee tot een uitwijkmanoeuvre. Antweiler profiteerde, kwam onderdoor naar de achtste plaats waardoor voor Bijsterbosch de negende plaats overbleef.&nbsp;<br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/wahr-naar-zege-in-ss600/tabid/107/iNews_ID/32810/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>