SBK: Schumacher klimt weer op de motor

91

F1 grootheid Michael Schumacher zal maandag en dinsdag weer op twee wielen in actie komen. De Duitser zal in Valencia op een Honda CBR 1000 RR deelnemen aan de laatste twee Dunlop testdagen.

<p>Michael Schumacher heeft voor komend seizoen geen zitje meer weten te bemachtigen in de Formule 1. Naast een lange carri&egrave;re in de autosport is het ook bekend dat de Duitser een groot wegracefan is en dat hij ook het nodige talent heeft om snel te zijn op twee wielen. Zo kwam de veelvoudig F1 wereldkampioen al eens een seizoen uit in het IDM Superbike kampioenschap en testte hij een aantal keren op o.a. een Ducati MotoGP machine en een aantal andere World Superbike motoren.&nbsp;</p> <br /> In Valencia ging het gerucht al enige dagen dat Schumacher voornemens zou zijn om komende week weer op de motor te willen stappen en deel ging nemen aan de laatste twee dagen van de Dunlop testen.







Inmiddels is het bericht bevestigd en is de Duitser gearriveerd op het Ricardo Tormo circuit in Valencia waar hij de komende twee dagen op een Honda CBR1000RR van het in het IDM Superbike actief zijnde Holzahauer Honda Team in actie zal komen.&nbsp;<br /> <br /> Schumacher heeft geen illusies om weer een volledig seizoen actief te zijn in het IDM Superbike kampioenschap en geeft aan dat hij de komende twee dagen puur voor de lol weer op de motor stapt. De test moet dan ook gezien worden als een eenmalige optreden.<br /> <br /> Een prachtige gelegenheid voor de vele in Valencia aanwezige Nederlandse ONK wegracecoureurs om samen met de veelvoudig F1 wereldkampioen hun voorbereidingen op het nieuwe wegraceseizoen af te mogen werken. <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fschumacher-klimt-weer-op-de-motor%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F31726%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>