BSB: Ellison keert terug naar British Superbikes

85

MotoGP coureur James Ellison zal in 2013 terugkeren in het British Superbike kampioenschap. De dit jaar voor Paul Bird Motorsport uitkomende Brit in de nieuwe CRT klasse heeft voor het komende seizoen onderdak gevonden bij Milwaukee Yamaha – het voormalige Swan Yamaha Team.

Na een moeilijke start van het seizoen in de MotoGP klasse kwamen er halverwege het seizoen 2012 al geruchten dat Ellison het veld zou moeten ruimen binnen het Paul Bird Motorsports Team. De Brit bleef echter actief voor het team en in de tweede helft van het seizoen kwamen de betere resultaten, maar voor Paul Bird (volgens de geruchten onder lichte dwang van Dorna) en tot grote teleurstelling van Ellison zelf, geen reden om het contract te verlengen.&nbsp;<br /> <br /> Komend seizoen zal Paul Bird Motorsport zelfs met twee coureurs (Yonny Hernandez en Michel Laverty) actief zijn in de koningsklasse.<br /> <br /> Inmiddels is bekend geworden dat Ellison onderdak heeft gevonden in het British Superbike kampioenschap waar hij een overeenkomst heeft getekend bij het Milwaukee Yamaha – het team wat afgelopen seizoen nog als Swan Yamaha op de startlijst stond en waarvoor Tommy Hill en Noriyuki Haga aan de start verschenen.







Het team dat in Milwaukee Tool Corporation een nieuwe titelsponsor heeft gevonden heeft naast Ellison ook overeenstemming weten te bereiken met tweevoudig Australische Superbike kampioen Josh Waters.<br /> <br /> <p> Met de komst van Ellison en Waters heeft het team een compleet nieuwe rijdersbezetting voor 2013. Hill besloot onlangs om in 2013 niet als actief coureur in actie te komen en een rustpauze in te lassen. Wat de toekomst brengt voor de nog immer populaire Haga is niet bekend, de geluiden gaan dat Haga terug zal keren naar Japan en komend seizoen deel zal nemen aan het Aziatisch Superbike kampioenschap. </p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fellison-keert-terug-naar-british-superbikes%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F31419%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>