BSB: Jakub Smrz ook in 2013 actief in British Superbike

145

Jakub Smrz zal ook in het seizoen 2013 actief zijn in het British Superbike kampioenschap. De Tsjech zal samen met Mark Aitchison wederom uitkomen voor Splitlath Redmond Aprilia.

Het afgelopen seizoen be&euml;indigde Smrz abrupt zijn contract met het World Superbike team Effenbert Liberty Racing en maakte hij al de overstap naar het British Superbike kampioenschap waar hij de laatste drie races van het seizoen als invaller actief was bij het Team Splitlath Redmond, het team wat hij dus ook in 2013 trouw zal blijven.&nbsp;<br /> <br /> Aitchison kwam het afgelopen seizoen ook al vanaf de wedstrijd in Brands Hatch uit voor het team maar kwam weinig in actie vanwege een vervelende handblessure.<br /> <br /> Vanaf 2013 zal het team door het leven gaan als Splitlath Redmond Aprilia vanwege het feit dat men komend seizoen kan rekenen op directe steun van Aprilia Racing, de motorenfabrikant uit het Italiaanse Noale. Het team zal naast de technische ondersteuning van de fabriek ook kunnen rekenen op ondersteuning van engineers van het Aprilia World Superbike team die tijdens enkele BSB wedstrijden en testen aanwezig zullen om de BSB versie van de Aprilia RSV 4 verder te helpen ontwikkelen.







<blockquote style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;">&ldquo;Ik ben heel erg blij met het verlengen van mijn contract met Splitlath Redmond voor het seizoen 2013,&rdquo; vertelde Smrz. &ldquo;Ik kreeg de kans om de laatste wedstrijden van het seizoen te kunnen rijden voor het team en ik heb echt genoten van het BSB kampioenschap en het werken met alle jongens. We hebben drie races gereden samen, dus nu weten we wat we moeten verbeteren om mij en Mark aan de top van het veld te krijgen. Ik weet dat dit team is staat zal zijn ons daar te krijgen.&rdquo;</blockquote>&nbsp;<br /> <blockquote style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;">&ldquo;Ik werk hard aan mijn conditie en het team werkt hard om mijn Aprilia zo snel mogelijk te maken en de goede technische mensen bij elkaar te brengen die voor me gaan werken. Ik kan niet wachten weer op mijn motor te mogen stappen.&rdquo;</blockquote><br /> <br /> Met het opnieuw tekenen van een overeenkomst met Smrz en Aitchison en de technische ondersteuning van Aprilia hoopt Splitlath Redmond Aprilia in 2013 een serieuze kandidaat te zijn voor de hoog aangeschreven British Superbike titel. <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fjakub-smrz-ook-in-2013-actief-in-british-superbike%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F31410%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>