R6: Tuuli winnaar Yamaha R6 Cup

59

De Fin Niki Tuuli verstevigde tijdens de zesde IDM ronde op het circuit van Schleiz zijn leidende positie in de tussenstand van de Yamaha R6 Dunlop Cup.

<p>Tuuli pakte kopstart in de eerste bocht waarbij het achter hem behoorlijk mis ging. Drie rijders gingen over elkaar heen waarvan er twee bleven liggen. Beiden werden per ambulance afgevoerd met nog onbekende verwondingen.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Het duurde een drietal ronden voordat alles was opgeruimd en al die tijd stonden de ambulances direct naast de baan aan de buitenzijde van de eerste bocht. De wedstrijdleiding zag echter als enige geen aanleiding om de rode vlag te tonen.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Tuuli was ondertussen een stukje weggereden bij de achtervolgers en controleerde de race. In de laatste ronde liet hij Manou Antweiler nog heel dicht bijkomen maar op de streep kwam de Duitser 0,2 seconde tekort.&nbsp;Op de derde plaats&nbsp; finishte de Turk Torprak Razgatlioglu.</p>

Nadieh Schoots reed een redelijk eenzame race. Nadieh kon in de openingsronden net niet aanpikken bij een trio rijders voor haar en op dit voor haar nieuwe, fysiek zware, circuit wordt het dan lastig. Halverwege de wedstrijd kreeg ze bezoek van haar seizoensrivaal Michal Irzyk die ze ditmaal helaas moest laten gaan. Nadieh finishte de race op de 21e positie. <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/ADACJuniorCup/frossard-winnaar-adac-junior-cup-crash-verbrugghe/tabid/109/iNews_ID/32819/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>