SSP: Succesvolle podiumjacht voor Bovee in Assen

135

Leon Bovee heeft zijn hoofd niet laten hangen nadat hij in de eerste race in Assen nog van het podium in de IDM Supersport werd weerhouden. In een door Tatu Lausletho gewonnen race joeg Bovee Daniel Sutter op, en glipt in de laatste ronde langs de Kawasaki rijder. De tweede plaats ging naar David Linortner.

Na zijn IDM-podiumplaatsen in Oschersleben en op de Nurburgring had Bovee de smaak goed te pakken. De IDM wedstrijden in Assen had hij waarschijnlijk dik onderstreept in zijn agenda. Enigszins teleurstellend mistte Bovee het podium in de eerste race, en in de tweede race leek het ook een moeilijke zaak te gaan worden.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>De Yamaha rijder raakte verstrikt in het Duitse geweld en viel na zijn start terug naar de twaalfde plaats in de race. De achterstand op de leider bedroeg toen al meer dan drie seconden. Bovee wist zich echter goed te herpakken en werkte zich ogenzienlijk gemakkelijk op naar de vierde plaats. Daar reed hij met een uitzonderlijke rondetijd van 1.40.5 het gat met de koplopers, Lausletho, Linortner en Sutter, in &eacute;&eacute;n ronde dicht.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>De vier koplopers bleven dicht bij elkaar, maar lukte de Nederlander niet om voorbij te komen aan zijn concurrenten. Met nog drie ronden te gaan draaide Lausletho zijn Yamaha nog een tikkeltje verder los, en langzaamaan reed hij weg van zijn achtervolgers. De Fin bleek niet meer in te halen te zijn, en pakte hierdoor zijn tweede overwinning van dit weekend.&nbsp;</p> <p> </p> <p><br /> </p>

<p>Bij het ingaan van de Haarbocht plaatste Bovee een succesvolle aanval aan de binnenkant van Daniel Sutter. De Kawasakirijder kon niet anders dan plaats nemen op de vierde positie. De druk op Linortner was groot, maar de Oostenrijker hield stand voor plaats twee in de wedstrijd.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>De overige Nederlanders ging het een stuk moeilijker af. Pepijn Bijsterbosch werd tweede thuisrijder met een dertiende positie. Hij hield zijn landgenoten Kevin van Leuven en Rob Hartog achter zich. De twee waren verwikkeld in een hard gevecht, en uiteindelijk bedroeg de voorsprong van de Yamaha rijder slechts 0.084 seconden. De laatste Nederlander in de uitslag is Koen Zeelen die op zijn Honda de 18de plaats naar huis reed.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Jos van der Aa en Ivar Doornbos haalden de finish van de tweede race niet. Van der Aa ging halverwege de race onderuit terwijl hij op de dertiende positie lag en Doornbos moest zijn machine al na een paar ronden in de pitstraat parkeren.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fsuccesvolle-podiumjacht-voor-bovee-in-assen-%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F30347%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>