Moto3: GrŸnwald nipt sneller dan Schouten in eerste kwalificatie Moto3

103

Luca GrŸnwald heeft in de eerste kwalificatietraining van de IDM Moto3 klasse met een fractie van een seconde de voorlopige pole van Bryan Schouten weten te ontfutselen. Schouten was maar 0.004 seconden langzamer dan de Duitser die tijdens de Grand Prix op de Sachsenring nog een achtste plaats wist te pakken.

Bij het laatste treffen tussen de twee, op de Nurburgring, vochten Gr&uuml;nwald en Schouten al een heftig duel uit. Gr&uuml;nwald won daar &eacute;&eacute;n race, Schouten won de andere. Op Assen bakkeleiden de twee vrolijk voort, en de tijden van de twee jongemannen lagen ontzettend dicht bij elkaar. Met nog tien minuten op de klok had de Duitser het heft in handen, slechts 0.006 seconden voor de thuisrijder. Richting het einde van de sessie bracht Schouten hier verandering in door een kwartseconde onder de tijd van Gr&uuml;nwald door te duiken.&nbsp;<br /> Deze tijd leek goed genoeg voor de voorlopige pole, maar de Duitser kwam in zijn allerlaatste ronde naar de toptijd van 1.45.917, en was daarmee dus nipt sneller dan het nieuwe persoonlijke record van Bryan Schouten.







<p>Achter de twee koplopers ontstond een klein gat met derde man Klaus Heidel. Hij geeft 0.6 seconden toe op de leider en houdt daarmee Florian Alt en Micheal Ecklmaier achter zich. Thomas van Leeuwen noteerde op zijn KTM 125cc een knappe zevende tijd en Jerry van de Bunt maakt voorlopig de top tien vol. Ernst Dubbink komt met zijn zestiende tijd nog niet helemaal uit de verf op zijn thuiscircuit, en zal dus aan de bak moeten tijdens de tweede kwalificatie.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Wesley Jonker en Tasia Rodink maken de top twintig compleet. Rodink rijdt dit weekend trouwens weer op haar vertrouwde 125cc machine, nadat de Moto3 machine die het team al zoveel kopzorgen heeft bezorgd opnieuw kapot liep. De 125cc lijkt nu zeker een stap voorwaarts te zijn. De laatste nederlander op de lijst is de twaalf-jarige Ryan van de Lagemaat op de 24ste plaats.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FMoto3%2Fgrunwald-nipt-sneller-dan-schouten-in-eerste-kwalificatie-moto3%2Ftabid%2F108%2FiNews_ID%2F30326%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>