Teams: Vallen en opstaan voor Sentges tijdens eerste TC 600 race

146

Na een geslaagde training op vrijdag met de snelste trainingstijd tijdens de vierde sessie, en een sterke kwalificatie op zaterdag die hem een derde startplek opleverde, had Tommy Sentges er het volste vertrouwen in dat deze eerste Talent Cup race van 2012 hem weleens een podiumplek zou kunnen gaan opleveren.

<p>Met een fantastische start waarbij hij even op kop lag, leek het erop dat dit seizoen goed zou beginnen voor Tommy. Helaas moest hij bij het ingaan van de Haarbocht al twee plaatsen inleveren. Vanwege een eerder oliespoor in de buurt van Ossenbroeken wilde Tommy geen onnodige risico's nemen. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel hield Tommy zijn derde plaats vast. Totdat hij na enkele ronden bij het uitkomen van Strubben te vroeg op het gas ging, en ten val kwam. Het duurde even voordat het veld gepasseerd was en de helpende handen hem weer in de goede richting konden helpen. Gelukkig was er geen ernstige schade, waardoor hij de race kon hervatten.</p> <blockquote style="border: none; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 40px; border-image: initial; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px;"><br /> </blockquote><blockquote style="border: none; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 40px; border-image: initial; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px;">"Het belangrijkste wat telde op dat moment, was dat ik de wedstrijd uit kon rijden. Met een groot gat tot de rest van het veld had ik niet meer verwacht nog veel plaatsen te kunnen winnen," aldus Tommy.&nbsp;</blockquote><blockquote style="border: none; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 40px; border-image: initial; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px;"><br /> </blockquote>Gelukkig bleek dit mee te vallen en wist de jonge coureur desondanks nog enkele plaatsen naar voren te rijden door het passeren van onder meer Mervyn Verploegen en Jerrey Duits. Met een verbogen voetsteun en licht aanlopende achterrem wist hij uiteindelijk de wedstrijd uit te rijden. In de stromende regen kwam Sentges uiteindelijk als zesde over start/finish.







<div>Voor Sentges Racing Team had het nieuwe seizoen beter kunnen beginnen. Desondanks is het team blij dat Tommy Sentges de wedstrijd uit heeft kunnen rijden. Over drie weken zal de tweede wedstrijd van de Talent Cup 600 worden verreden, wederom op het TT Circuit in Assen. Hopelijk zijn de weergoden dan beter gestemd, en kan Tommy Sentges tijdens de KNMV Cuprace op zaterdag 28 april voor de eerste keer dan eindelijk het podium betreden.<br /> <br /> </div>