Moto3: GrŸnwald naar pole, Schouten zevende

66

Op de Red Bull Ring ging de pole in de 125 cc klasse naar Luca GrŸnwald. De regerend IDM kampioen is door een aantal nulscores weliswaar kansloos voor prolongatie van zijn titel maar laat de laatste races wel zien nog steeds tot de besten in dit kampioenschap te horen.

Grünwald reed in de ochtendtraining, op zijn KTM, naar een 1Õ40.999 en daar beet de concurrentie zich de tanden op stuk. Best off the rest werd verrassend Florian Alt, eveneens op KTM, die daarmee zijn beste kwalificatie in het IDM wist te behalen. Philipp Ottl maakte het KTM feestje compleet door de derde plaats voor zich op te eisen.<br /> <br /> De twee overgebleven kampioenskandidaten kenden geen gemakkelijke trainingen. De Australiër Jack Miller en zijn Duitse teamgenoot en grote rivaal Luca Amato stranden, op hun ApriliaÕs respectievelijk op de plaatsen vier en zes en zij worden gescheiden door de KTM van Alexander Kristiansson.







Van de drie aanwezige Nederlanders was, eigenlijk vanzelfsprekend, Bryan Schouten de snelste. De Dutch Racing Team rijder vond zich na de ochtendtraining terug op een zevende plaats. In de middagtraining, die Schouten zonder pitstop afwerkte, wist de Honda rijder uit het Brabantse Zevenbergen zijn tijd licht te verbeteren. Het leverde echter geen positiewinst op zodat hij zondag de race vanaf de tweede rij mag aanvangen.<br /> <br /> Ernst Dubbink reed een normale kwalificatie. De Daarlenaar van het RV Racing Team is het hele seizoen al te vinden tussen de plaatsen 10 en 20 en met een 16e plaats in de eerste training was dat vandaag niet anders. Ernst wist zijn tijd in de tweede training net niet meer aan te scherpen en zakte op de grid terug naar de 17e startpositie.<br /> <br /> Tasia Rodink vond zichzelf na de ochtendtraining terug op een 24e plaats. De Friese jongedame miste de laatste races wat vertrouwen maar kwam op dit, voor nagenoeg iedereen, nieuwe circuit niet verkeerd voor de dag. Ook zij wist in de middagtraining haar tijd helaas net niet meer te verbeteren en moest op de grid ook een plaatsje inleveren zodat haar morgen de 25e startpositie rest.<br /> <br /> Normaal gesproken rijdt ook Thomas van Leeuwen de gehele IDM competitie. Tijdens de vorige race op het circuit van Schleiz moest Thomas helaas uitvallen met een mechanisch defect. Ondanks vele uren bloed, zweet en misschien ook wel tranen lukte het de afgelopen week niet om de problemen met de motor op te lossen waardoor het EVL team wijselijk heeft besloten om zichzelf een bijzonder lange en dure&nbsp;reis te besparen.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=113101315456026&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2F125cc%2Fgrunwald-naar-pole-schouten-zevende%2Ftabid%2F108%2FiNews_ID%2F27536%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>