R6: Zeelen naar derde startpositie op Red Bull Ring

135

Koen Zeelen beet zaterdag namens de Nederlandse rijders bij de voorlaatste ronde van het IDM de spits af. Op de Red Bull Ring nabij het Oostenrijkse Spielberg deed de Limburger dat meer dan uitstekend door in de Yamaha R6 Cup naar een derde trainingstijd te rijden.

In de ochtendtraining liet Zeelen al zien prima mee te kunnen op het Oostenrijkse circuit. Achter Jesko Raffin, Andreas Klambauer en Robin Mulhauser werd een vierde plaats gepakt.<br /> &nbsp;<br /> In de middagtraining liet Zeelen zien dat het allemaal nog een tikje harder kon. Na eerst nog even teruggezakt te zijn naar de vijfde plaats zette Zeelen aan en kwam direct weer terug naar de vierde plaats om vervolgens een bezoekje te brengen aan de pits.







Na het pitsbezoek werd nog een tandje bijgeschakeld en dat resulteerde, met nog een minuut of zeven op de klok, in een tweede plaats achter Raffin. Helaas kwam enkele minuten later Patrik Zupancic nog onderdoor waardoor een derde startplaats overbleef op slechts 0,3 seconde van de pole. Dat belooft derhalve nog wel iets voor de race van zondag.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=198025650261797&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FR6Cup%2Fzeelen-naar-derde-startpositie%2Ftabid%2F137%2FiNews_ID%2F27533%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>