BSB: Michael Laverty wint eerste race in nat Thruxton

70

De eerste race van de vierde ronde van het Brits Superbike op een nat Thruxton werd gewonnen door Michael Laverty die Michael Rutter en een ontketende Shane Byrne achter zich wist te houden.

Tien minuten voor de start van de eerste Brits Superbike race op Thruxton werd het veld opgeschrikt door regen, in eerste instantie nog niet zo hard dus welke banden moesten er gemonteerd worden. Na een korte Ôwet practiceÕ besloot het merendeel op Ôfull wetsÕ van start te gaan en gokten enkele rijders, waaronder Tommy Hill en Loris Baz, op een intermediate achterband wat achteraf gezien niet de beste keuze was.<br /> &nbsp;<br /> Toen de naar 15 ronden ingekorte race na al deze vertraging dan eindelijk van start ging was het Michael Rutter die de beste start had voor John Hopkins, Peter Hickman en polesetter Alex Lowes die hier op Thruxton de geblesseerde Stuart Easton vervangt.<br /> <br /> Op de natte baan wist Hickman in de eerste ronde de koppositie in te nemen.&nbsp; De Tyco Honda rijder wist die leidende positie drie ronden vast te houden voordat Hopkins zijn kans greep. Hickman pakte de Amerikaan echter een ronde later weer terug. Vervolgens was het de beurt aan nu Kawasaki rijder Lowes om de leiding te pakken. <br /> <br /> Helaas voor Lowes die in zijn eerste optreden voor MSS Colchester Kawasaki voor een sensatie zorgde door de pole te pakken, bleef dat niet lang zo want Michael Laverty pakte een ronde later de leiding en wist die leiding de rest van de race vast te houden terwijl achter hem zes rijders hem op zijn hielen zaten maar elkaar net even te veel in de weg reden.







Hickman had nog geruime tijd de tweede plaats in handen achter Laverty maar in de laatste paar ronden wisten Rutter en Shane Byrne hem nog te passeren. Lowes zakte na zijn korte moment aan de kop van het veld in enkele ronden terug naar zevende plaats waar hij het aan de stok kreg met Chris Walker.<br /> <br /> Byrne, die na een crash in het begin van de Superpole vanaf de laatste plaats was gekomen, reed een wereldrace. De HM Plant Honda rijder lag na de eerste ronde al op een 17e plaats en dook in de derde ronde de top tien in. In de zesde ronde vond hij aansluiting bij de uit zeven man bestaande kopgroep waarna zijn opmars wat minder snel was. In de voorlaatste ronde glipte hij net als Rutter voorbij Hickman waarna Byrne en Rutter in de laatste ronde nog voor erg veel spektakel zorgden, het was uiteindelijk Rutter die 1,281s achter Laverty en 0,052 voor Byrne als tweede over de finish kwam.<br /> <br /> Hickman werd in de laatste ronde ook nog gepasseerd door Hopkins die zo de vierde plaats pakte voor Hickman. Dan Linfoot, Lowes, Walker, Josh Brookes en Ryuichi Kiyonari maakten de top tien vol. <br /> <br /> <strong>MCE Insurance British Superbike Championship, Thruxton, race one:</strong><br /> <ol> <li>&nbsp; Michael Laverty (Swan Yamaha)</li> <li>&nbsp; Michael Rutter (Rapid Solicitors-Bathams Ducati) +1.281s</li> <li>&nbsp; Shane Byrne (HM Plant Honda) +1.333s</li> <li>&nbsp; John Hopkins (Samsung Crescent Racing) +1.923s</li> <li>&nbsp; Peter Hickman (Tyco Honda) +2.473s</li> <li>&nbsp; Dan Linfoot (Sorrymate.com Honda) +3.097s</li> <li>&nbsp; Alex Lowes (MSS Colchester Kawasaki) +8.863s</li> <li>&nbsp; Chris Walker (Pr1mo Racing Kawasaki) +10.948s</li> <li>&nbsp; Josh Brookes (Relentless Suzuki) +14.718s</li> <li>&nbsp; Ryuichi Kiyonari (HM Plant Honda) +17.132s</li> </ol> <iframe frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fmichael-laverty-wint-eerste-race-in-nat-thruxton%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F26534%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>