BSB: Hill naar winst in tweede race op Brands Hatch

69

Nadat een inhaalrace hem in de eerste race nog een tweede plaats had opgeleverd wist Tommy Hill op het Engelse Brands Hatch in de tweede race de overwinning te pakken voor Ryuichi Kiyonari en Shane Byrne.

Tommy Hill mocht dankzij zijn snelste raceronde uit de eerste race vanaf pole vertrekken maar het was Shane Byrne die als eerste de eerset bocht in dook gevolgd door Hill, Michael Laverty, Ryuichi Kiyonari, Stuart Easton en John Hopkins.<br /> <br /> Qua posities veranderde er aan de kop in de daaropvolgende ronden weinig maar wel wisten de eerste zes los te breken van Micahel Rutter, Dan Linfoot, Gary Mason en Tommy Bridewell. Vervolgens braken de eerste vier in de achtste ronde los van Easton en Hopkins.<br /> <br /> In de 14e ronde over het 1,9 km korte ÔIndyÕ circuit van Brands Hatch wist Hill de leiding van Byrne over te nemen en gaf die ondanks druk van eerste Byrne en in de laatste ronde Kiyonari niet meer uit handen.&nbsp; Hill en Byrne leken in de 22e van 30 ronden Kiyonari en Laverty achter hen te laten waarna de Japanner Laverty passeerde en vervolgens de broer van World Superbike rijder Eugene Laverty, die in de eerste race nog een flinke highsider had meegemaakt, achter liet.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde deed Byrne nog een poging om Hill te passeren, een aantal meters slaagde hij daarin maar hij ging daarna wijd in de Paddock Hill Bend (de eerste bocht) waardoor Kiyonari binnendoor kon komen en vervolgens de aanval op Swan Yamaha rijder Hill opende. Hill wist de regerend kampioen achter zich te houden en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen.<br /> Kiyonari kwam 0,142s later als tweede over de finish en 0,456s later volgde Byrne. Laverty werd daarachter eenzaam vierde voor Hopkins die in de 16e ronde Easton was gepasseerd en zich los had weten te rijden van de Kawasaki rijder die als zesde over de streep kwam.<br /> <br /> Rutter vocht bijna de hele race met Tommy Bridewell en Dan Linfoot tot Bridewell in de 27e ronde onderuit ging. Rutter werd hierdoor zevende voor Linfoot. Peter Hickman en Gary Mason maakten de top tien vol. Beste Evo rider was Alex Lowes, hij kwam als 12e over de finish.<br /> <br /> Naast de crash van Bridewell waren ook Craig Fitzpatrick, James Westmoreland onderuit gegaan. Jon Kirkham had de pech dat zijn ketting in de opwarmronde brak, hij zou niet van start gaan.<br /> <br /> <strong>Brits Supersport</strong><br /> De eerste, op zaterdag verreden, Brits Supersport race werd gewonnen door Ben Wilson die van start tot finish aan de leiding lag. Achter de Gearlink Kawasaki rijder vochten Paul Young en Jack Kennedy de hele race met elkaar waarbij Young als tweede de finish wist te passeren voor Kennedy. Lee Johnston werd vierde voor Steve Plater.<br /> <br /> De tweede race was wat lastiger voor Wilson die wel de beste start had en ook de eerste 22 ronden op kop lag maar in de eindfase wisten racewinnaar Alastair Seeley, Kennedy en Steve Plater hem te passeren en werd Wilson achter hen vierde. Dean Hipwell maakte de top vijf vol.&nbsp; <br /> <br /> <a href="/Portals/0/docs/2011_01_Brands%20Hatch.pdf" target="_blank">Uitslagen Brits Superbike Brands Hatch</a><br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fhill-naar-winst-in-tweede-race-op-brands-hatch%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F26167%2FDefault.aspx&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;height=80"></iframe>