BSB: Byrne wint eerste race op Brands Hatch

71

HM Plant Honda rijder Shane Byrne wist een incidentrijke eerste Brits Superbike race op Brands Hatch te winnen, Byrne wist Tommy Hill en Tommy Bridewell achter zich te houden.

Op de korte versie van het Brands Hatch circuit was het polesetter Shane Byrne die bij de start de leiding pakte voor zijn teamgenoot Ryuichi Kiyonari, Michael Laverty en Tommy Hill. Na de eerste doorkomst lag Byrne nog steeds op kop maar Michael Laverty was aan een opmars bezig en lag bij de tweede doorkomst op kop voor Byrne, Kiyonari en Hill.<br /> <br /> In de zevende ronde namen we afscheid van regerend kampioen Kiyonari die even daarvoor door Hill gepasseerd was. Kiyo was in de warm-up spectaculair onderuit gegaan en aangezien de Brits Superbike rijders maar een machine tot hun beschikking hebben heeft het team heel hard moeten werken om de machine weer in orde te krijgen, na zeven ronden hield de Honda er echter mee op. Even daarvoor waren James Westmoreland en John Laverty uit de race geschoven.<br /> &nbsp;<br /> In de tiende ronde ging het eerst mis met de op de vijfde plaats rijdende John Hopkins en vervolgens ging raceleider Michael Laverty onderuit die ternauwernood ontweken kon worden door Byrne en Hill die daarvoor door het gras moesten. Alle crashes zorgden ervoor dat de Safetycar voor vijf ronden de baan op kwam.







Toen de safetycar naar binnen reed was het Kawasaki rijder Stuart Easton die de leiding had voor Byrne, Loris Baz, Michael Rutter en Jon Kirkham. Twee ronden later wist Byrne de leiding weer over te nemen om vervolgens los te breken van Easton die het daarna nog aan de stok kreeg met Josh Brookes, die twee ronden daarna onderuit ging, Tommy Hill en in de laatste ronde Tommy Bridewell.<br /> <br /> Hill, die na de safetycar op de 11e plaats reed, wist het gat naar Byrne nog te dichten maar niet genoeg om Byrne van de overwinning te houden, het verschil was 1,154s. Bridewell kwam 1,5s later over de finish en pakte zijn eerste Brits Superbike podium.<br /> <br /> Easton werd vierde voor Kirkham, Rutter, Baz, Dan Linfoot, Martin Jessopp en Chris Walker. In de Evo klasse ging de overwinning naar Glen Richards die als 11e over de finish kwam en daarmee Alex Lowes, die in de race even op de vijfde plaats had gelegen maar uiteindelijk 12e werd, van de ÔoverwinningÕ hield.&nbsp; De op de 15e plaats gefinishte Simon Andrews werd derde in de Evo klasse.<br /> <br /> Voor de tweede race zal Hill op basis van de snelste raceronde uit deze eerste race vanaf pole mogen vertrekken voor Michael Laverty, Byrne en Easton.<br /> <br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FHOME%2FWelkom%2Ftabid%2F38%2FOVERIG%2FBSB%2Fbyrne-wint-eerste-race-op-brands-hatch%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F26166%2FDefault.aspx&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>