BSB: Kiyonari pakt met hattrick derde Brits Superbike titel

52

Na op zaterdag al de eerste race te hebben gewoon wist HM Plant Honda rijder Ryuichi Kiyonari ook de twee races op zondag te winnen en daarmee werd hij voor de derde maal Brits Superbike kampioen.

Voor race 1 zie <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/OVERIG/BSB/kiyonari-wint-eerste-van-drie-races-tellende-bsb-finale/tabid/106/iNews_ID/24849/Default.aspx">dit artikel</a><br /> <br /> <strong>Race 2</strong><br /> Voor aanvang van de tweede race was het verschil tussen klassementsleider Tommy Hill en Ryuichi Kiyonari teruggebracht tot tien punten maar daar zou verandering in komen. De tweede race was er een die door een rode vlag opnieuw gestart werd en die rode vlag had alles te maken met Hill. <br /> <br /> De Worx Suzuki rijder probeerde James Ellison te passeren toen hij een eerste keer onderuit ging om vervolgens zijn race weer te vervolgen en twee ronden later nog eens onderuit te gaan waarbij zijn Suzuki nagenoeg Total loss raakte en flink wat olie verloor waardoor er nog vier rijders onderuit ging en de race dus werd stil gelegd.<br /> <br /> Bij de herstart over zeven ronden was het Kiyonari die kopstart had voor zijn teamgenoot Josh Brookes en samen lijken ze weg te lopen van Swan Honda rijder Stuart Easton met daarachter Michael Rutter en Alastair Seeley. Easton begon na een paar ronden echter in een goed ritme te komen en wist het gaatje naar Brookes dicht te rijden en de Australiër in de laatst ronde te passeren en achter Kiyo als tweede over de finish te komen.<br /> <br /> Achter derde man Brookes was het Rutter voor Seeley, John Laverty, Ellison, Michael Laverty, Loris Baz en Adam Jenkinson. Hill had geen werkende machine meer voor de herstart en pakte dus geen punten waardoor Kiyonari nu de nieuwe klassementsleider is en 15 punten voorsprong op Hill heeft.







<strong>Race 3</strong><br /> Deze keer was het Easton de beste start had en in de eerste bocht de leiding pakte maar daarna al snel door Michael Laverty gepasseerd werd. Kiyonari zat ook iet stil en wist niet alleen Easton maar ook Laverty in een en dezelfde bocht te passeren en nam de leiding over. Vlak daarna&nbsp; komt Gary Mason ten val waardoor een drietal ronden de safetycar de baan op komt om de wrakstukken op te rapen.<br /> <br /> Als de safetycar weer naar binnen gaat wet Kiyonari de leiding vast te houden voor Laverty, Ellison, Easton en Rutter. Ellison wist al snel de tweede plaats in te nemen terwijl Easton door een wat bruuske actie van Rutter in een wijde lijn gedwongen werd. Rutter zou een ronde later&nbsp; met een defecte Ducati op moeten geven en kort daarna hield ook EastonÕs Honda er mee op waardoor Brookes en Hill een plaatsje opschoven.<br /> <br /> Brookes zou daarna nog langs Laverty en Ellison weten te komen en het gevecht met zijn teamgenoot Kiyonari aangaan waarbij het op haren en snaren ging maar het was Kiyonari die voor de derde keer dit weekend als winnaar over de streep kwam. Achter het HM Plant duo wist Ellison na een fel gevecht met Michael Laverty de derde plaats te pakken&nbsp; terwijl Hill met de in recordtijd in elkaar gezette Suzuki een vijfde plaats pakte voor Loris Baz, Seeley, John Laverty, Chris Walker en Dan Linfoot.<br /> <br /> Met deze drie overwinningen in het laatste Brits Superbike weekend mag Kiyonari zich voor de derde keer Brits Superbike kampioen noemen na zijn eerdere titels in 2006 en 2007, ook met het HM Plant Honda team. <br /> <br /> <a target="_blank" href="/Portals/0/docs/bsb%20oulton%20park%202010%20races.pdf">Uitslagen BSB finale Oulton Park</a> | <a target="_blank" href="/Portals/0/docs/bsb%20oulton%20park%202010%20stand.pdf">eindstand</a><br />