BSB: Brookes over zijn spectaculaire sprong op Cadwell Park

100

Bijna elke raceliefhebber kent de beroemde ÔCorkscrewÕ op Laguna Seca. In Engeland hebben ze ook zoiets maar in plaats van in een bocht drie etages naar beneden ÔvallenÕ worden de motoren nu de lucht in gelanceerd.

Afgelopen maandag werd er voor de tweede keer dit seizoen geracet op het Cadwell Park circuit in het Engelse Lincolnshire. De races op dat circuit zijn altijd spectaculair te noemen al was het maar vanwege het gedeelte dat Ôthe MountainÕ wordt genoemd. Hier worden de motoren de lucht in gelanceerd.<br /> <br /> Bij de ene coureur komt alleen het voorwiel los maar HM Plant Honda rijder Josh Brookes, die momenteel met zijn HM Plant Honda team samen met het Hannspree Ten Kate Honda team op Assen aan het testen is, houdt met zijn motorcross ervaring wel van een beetje door de lucht vliegen en dat werd deze keer goed op beeld vastgelegd. 







<blockquote>ÒHet is simpel, ik doe het omdat dat de snelste manier is. Ik ga zo snel als ik kan en het resultaat is dat ik door de lucht vlieg. Daarnaast is het leuk en het publiek is er gek op,Ó vertelde Brookes. ÒIk begrijp waarom mensen bang zijn om te springen, het kan heel makkelijk mis gaan. Ik weet dat ik met mijn jarenlange motorcross ervaring een voordeel heb, ik weet hoe ik moet springen en de motor stabiel moet houden. De bochten voor de sprong neem ik net als alle andere bochten. In het omhoog gaande gedeelte geef ik veel gas maar nog belangrijker is dat ik nog steeds schuin hang, ook al ga ik zo de lucht in. Ik blijf in het zadel zitten tot het moment dat ik los kom en ik iets ga staan. Ik buig me dan een beetje naar voren omdat het voorwiel anders te veel omhoog komt. Als de motor te veel horizontaal komt te hangen geef ik een rukje aan het stuur om de voorkant iets omhoog te krijgen, ik land namelijk liever op mijn achterwiel.Ó<br /> </blockquote>Onderstaand de video van de sprong over het gedeelte van Cadwell Park wat toepasselijk Ôthe MoutainÕ heet.<br /> <br /> <embed width="560" height="340" src="http://www.youtube.com/v/HRnFPgxj2BY?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xe1600f&amp;color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" /><br /> En hier een video hoe het gruwelijk mis kan gaan zoals in 2007 gebeurde met inmidels regerend Brits Superbike kampioen Leon Camier die momenteel naast Max Biaggi in het Aprilia World Superbike team rijdt.<br /> <br /> <embed width="425" src="http://www.youtube.com/v/g9DhGIuLIQo?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xe1600f&amp;color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" />