BSB: Brookes en Kiyonari winnen in Snetterton

92

De zevende ronde van het Brits Superbike werd verreden op het circuit van Snetterton waar door het wegvallen van de tweede race in Knockhill drie races werden verreden. HM plant rijder Josh Brookes wist twee van de drie races te winnen terwijl zijn teamgenoot Ryuichi Kiyonari de derde race voor zijn rekening nam. Greame Gowland won zijn eerste Brits Supersport race.

<strong>Race 1</strong><br /> De door de slechte weersomstandigheden afgelaste tweede race op Knockhill werd op zaterdagmiddag ingehaald op Snetterton waarbij de startgrid, zoals reglementair is vastgelegd, gevormd werd aan de hand van de snelste rondetijden uit de eerste race op Knockhill.<br /> <br /> HM Plant Honda rijder Ryuichi Kiyonari pakte bij de start de leiding voor Michael Laverty, Alastair Seeley en Tommy Hill. De Worx Suzuki rijder wist Seeley al snel te passeren en even later volgde ook Laverty. Op de achtergrond was de vanaf de tweede rij gestarte Josh Brookes naar voren gekomen en wist in zeven ronden tijd van de negende positie naar de derde positie achter Hill op te klimmen.<br /> <br /> Even later wist Brookes Hill te passeren waarna hij aan de jacht op zijn Japanse teamgenoot begon. Brookes schaduwde Kiyonari, deed een paar pogingen om de Japanner te passeren maar slaagde daar pas in de laatste ronde in waarna hij de rest van de ronde Kiyonari achter zich wist te houden en zijn derde overwinning van het seizoen pakte. <br /> <br /> Hill wist op enige achterstand de derde plaats vast te houden voor Michael Rutter, Seeley en Laverty. James Ellison werd iets later zevende voor Sion Andrews, Gary Mason en Tommy Bridewell.<br /> <br /> <strong>Race 2</strong><br /> Voor de tweede race van dat weekend had Brookes zich op pole weten te kwalificeren maar het was Hill die bij de start de leiding pakte voor Rutter en Kiyonari. Rutter wist echter al snel Hill te passeren en even later volgde ook Kiyonari die daarna meteen de aanval op Rutter opende. De Japanner ging in de vierde ronde echter wijd en moest nog diezelfde ronde opgeven met een technisch probleem.<br /> <br /> Brookes, die een wat minder goede start had, had zich tegen die tijd van de zesde plaats op weten te werken naar de vierde plaats en kwam door het wegvallen van zijn teamgenoot derde te liggen. In de zesde ronde wist hij Hill te passeren waarna Hill ook nog door Seeley en later in de race door Ellison gepasseerd zou worden. <br /> <br /> Brookes had inmiddels de achtervolging ingezet op Rutter maar tot een gevecht kwam het uiteindelijk niet nadat de Ducati rijder in de 14e ronde met technische problemen op moest geven en Brookes de leiding zeer makkelijk in handen kreeg.<br /> <br /> Achter Brookes werd het nog spannend voor de tweede plaats tussen Seeley, Ellison en Hill waarbij Hill wist te profiteren van de knokkende Seeley en Ellison en zo nog de tweede plaats&nbsp; wist te pakken voor Seeley en Ellison. Michael Laverty werd kort daarachter vijfde. Tommy Bridewell, Chris Walker, Stuart Easton, Simon Andrew en John Laverty maakten de top tien vol.







<strong>Race 3</strong><br /> Deze keer was het Ellison die bij de start de leiding pakte voor Brookes, Seeley, Kiyonari en Michael Laverty. Seeley zakte echter twee posities terwijl Laverty er in de eerste twee ronden twee goed wist te maken. Laverty deed daarna een mislukte poging Brookes te passeren waarna hij in de klauwen viel van de in zijn ritme gekomen Kiyonari. <br /> <br /> De Japanner wist de Relentless Suzuki snel te passeren en in de zevende ronde was het de beurt aan zijn teamgenoot Brookes en even later was ook kopman Ellison aan de beurt. Kiyonari ging daarna door naar de overwinning terwijl achter hem nog het nodige gebeurde.<br /> <br /> Brookes moest in de 12e ronde opgeven met een technisch probleem terwijl Ellison het slachtoffer werd van een crash van Seeley. Hierdoor kwam Michael Laverty op een tweede plaats te liggen voor Rutter en Hill. De Suzuki rijder wist Rutter echter nog te passeren en met nog twee ronden te gaan wist Hill ook Laverty te passeren en zo de tweede plaats te pakken. Rutter werd uiteindelijk vierde voor John Laverty, Simon Andrews, Chris Walker, Andrew Pitt, Gary Mason en Yukio Kagayama.<br /> <br /> Hill is door het uitvallen van Brookes met 218 punten de nieuwe klassementsleider, Brookes staat daar twee punten achter terwijl derde man Kiyonari 25 punten achter Hill staat.<br /> &nbsp;<br /> <strong>Brits Supersport race</strong><br /> Bij de start van de race wist Greame Gowland de leiding te pakken voor James Westmoreland. De Came Yamaha rijder wist in de vierde ronde Gowland te passeren maar ging een paar bochten later onderuit. Gowland kreeg de leiding weer in handen maar kwam onder druk te staan van Sam Lowes.<br /> <br /> De twee wisselden een aantal keer van positie maar in de voorlaatste ronde was het weer Gowland op kop en hij wist Lowes de rest van de race achter zich te houden. Dan Cooper werd op enige achterstand derde voor Glen Richards en Ben Wilson. <br /> <br /> <a target="_blank" href="/Portals/0/docs/bsb%20snetterton%20races.pdf">Alle uitslagen van de races op Snetterton</a><br />