Zijspan: Bevers wint zijspanrace – update: Streuer wint na straf Bevers

71

Jan Bevers heeft samen met zijn bakkenist Gunter Verbrugge de Zijspanraces van de Pinksterraces in Oss gewonnen. De zijspancombinatie kwam zeven seconde voor Team Streuer over de finish.

Bij de start wist het zijspan van Jan Bevers en Gunter Verbrugge meteen de leiding te pakken voor Colin Nicholson/Jarno van Lith en Bennie Streuer/Kees Endeveld met daarachter in eerste instantie Kees Centrop/Gerard Daalhuizen.<br /> <br /> Bevers bleef de hele race op kop liggen en in eerste instantie lagen de eerste drie nog redelijk dicht bij elkaar maar na verloop van tijd werd de onderlinge afstand groter en groter. In de tweede helft van de 13 ronden tellende race kreeg Team Streuer een nieuwe adem en wist de aanval in te zetten op Nicholson en deze in de tiende ronde te passeren. Een aanval op Bevers was echter niet meer mogelijk waardoor Bevers de winst pakte voor Streuer en Nicholson.







Kentrop viel in de beginfase van de race ten prooi aan Jarno Keppel/Freek Dirksen die de vierde plaats pakten voor Kentrop.   Ook de als zesde geklasseerde Kees Baars/Jemaine Middelgaal wist in de race een positie te winnen en kwam als zesde over de finish voor Jaap Kleve/Dominique van Middelgaal.  De andere drie gefinishte deelnemers waren John Smits/Ference van der Weerde, Phil Croft/Arjan Portijk en Raymond Oosterhof/Marcel Ritzer.<br /> <br /> Streuer staat na deze uitslag nog aan de leiding van het kampioenschap met 80 punten, Nicholson staat tweede met 72 punten.<br /> Na de race werd er wel een protest ingediend door Team Streuer dus er kan mogelijk nog wat wijzigen in deze uitslag. <br /> <br /> <strong>Update:</strong><br /> <br /> Na de race heeft de wedstrijdleiding aan de hand van de beelden besloten om het team van Bevers en Verbrugge een tijdstraf te geven van 10 seconden vanwege onnodig contact met andere deelenemers. Hierdoor is het toch Team Streuer dat de overwinning pakt voor Bevers en Nicholson.