BSB: Kiyonari wint eerste race op Mallory Park

78

Ryuichi Kiyonari is er zojuist in geslaagd de eerste race voor het Brits Superbike Kampioenschap op het circuit van Mallory Park op zijn naam te schrijven. De Japanner bleef daarbij de twee Airwaves Ducati's van Leon Haslam en Gregorio Lavilla voor die respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen.

Foto: Ryuichi Kiyonari







Kiyonari leidde de race van start tot finish, nadat de safety-car ook direct al voor een aantal ronden in de baan verschijnen moest na een crash waarbij Steve Plater, Tommy Hill en Ollie Bridewell betrokken waren, waarvan de twee laatst genoemden overigens hun weg wel konden vervolgen. Op de streep bedroeg het verschil tussen winnaar Kiyonari en tweede man Haslam uiteindelijk een kleine twee seconden, terwijl Lavilla bijna drie seconden na zijn teamgenootje Haslam dus als derde de finishlijn passeerde.

Shane Byrne pakte met zijn Rizla Suzuki een keurige vierde plek en de voormalige MotoGP-coureur bleef daarmee de twee Stobart Honda's van Michael Laverty en Michael Rutter voor die respectievelijk als vijfde en zesde finishten.

Ruim achter Rutter kwam Karl Harris met de tweede HM Plant Honda niet verder dan een zevende plaats, terwijl we op de plekken acht en negen de twee Hawk Kawasaki's van Dean Thomas en Craig Coxhell konden terugvinden. De top 10 werd vervolgens gecompleteerd door Ben Wilson aan boord van de Vivaldi Suzuki.

De grote verliezer van deze eerste race van de dag was uiteindelijk Jonathan Rea die crashte, terwijl hij zich op dat moment op een knappe derde plek bevond.

Later vanmiddag meer nieuws als de tweede race van de dag wordt verreden.

Uitslag Race 1

Bron foto: www.honda-racing.co.uk