BSB: Pole-position voor Karl Harris op Oulton Park

87

Karl Harris mag morgen vanaf pole-position vertrekken tijdens de twee races, meetellend voor het Brits Superbike Kampioenschap, op het circuit van Oulton Park. De tweede rijder uit het HM Plant Honda Team slaagde er vanmiddag in de snelste tijd te realiseren tijdens de enige en daarmee allesbeslissende kwalificatietraining.

Foto: Karl Harris op pole op Oulton Park







 

Harris zal morgen op de eerste rij vergezeld worden door de Airwaves Ducati van Leon Haslam, zijn teamgenoot Ryuichi Kiyonari en de Red Bull Honda van Jonathan Rea. Al deze drie coureurs wisten binnen een seconde van de tijd van Harris te blijven en daarmee waren zij tevens de enige drie rijders die hier in slaagden.

 

Shane Byrne, die de tweede rij morgen zal openen met zijn Rizla Suzuki, moest vanmiddag namelijk net iets meer dan een seconde toegeven op de tijd van Harris. Naast de Suzuki van Byrne zullen we morgen op de tweede rij nog drie andere merken motoren aantreffen. Tommy Hill (Virgin Mobile Yamaha), Michael Rutter (Stobart Honda) en Gregorio Lavilla (Airwaves Ducati) slaagden er namelijk in respectievelijk de zesde, zevende en achtste tijd op de klokken te zetten. Voor Lavilla, de huidige leider in de tussenstand voor het kampioenschap, belooft het hiermee andermaal een zware wedstrijddag te worden, ditmaal dus op Oulton Park.

 

Bron foto: www.honda-racing.co.uk