BSB: Vertrouwde gezichten op het podium tijdens eerste race op Oulton Park

67

Het waren weer de vertrouwde gezichten die we na afloop van de eerste Brits Superbike-race op het circuit van Oulton Park op het erepodium terugzagen. De eerste drie mannen uit de huidige tussenstand voor het kampioenschap, Gregorio Lavilla, Leon Haslam en Ryuichi Kiyonari, mochten na afloop van de race namelijk op het podium gaan staan, zij het wel in een andere volgorde.

Foto: De Airwaves Ducati’s van Haslam en Lavilla waren net een maatje te klein voor Kiyonari gedurende de eerste race op Oulton Park







 

Het was namelijk Kiyonari die de eerste race van de dag op Oulton Park op zijn naam wist te schrijven. De Japanner boekte daarmee alweer zijn zesde overwinning van het seizoen. Kiyonari hield de twee Airwaves Ducati’s van Haslam en Lavilla, die respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen, op ruime afstand achter zich. Haslam moest bijna vijf seconden prijsgeven op de HM Plant Honda-coureur, terwijl de achterstand van Lavilla een kleine zes seconden bedroeg.

 

Shane Byrne slaagde er in zijn Rizla Suzuki naar een vierde plaats te sturen, terwijl Jonathan Rea als vijfde de finishlijn passeerde. Beide heren presteren de laatste tijd bijzonder goed, alleen konden zij vandaag tijdens de eerste race niet in het spoor blijven van de twee Ducati’s voor hen.

 

Op de plekken zes en zeven, ruim tien seconden na Rea, kwamen de twee Stobart Honda’s van Michael Rutter en Micheal Laverty vlak achter elkaar over de finish. Daarachter waren het uiteindelijk Scott Smart (Vivaldi Suzuki), Billy McConnell (Virgin Mobile Yamaha) en Craig Coxhell (Hawk Kawasaki) die de top 10 in deze race completeerden.

 

Uitslag eerste wedstrijd 

 

Bron foto: www.airwaves-ducati.com